Fostul col SRI Daniel Dragomir a precizat că „În zona culoarului economic, cea mai importantă discuţie este existenţa firmelor sub acoperire este una legală. Firmele sub acoperire activează astăzi, vorbind de SRL Coldea, în zonele în care sunt bani. Cele mai reprezentative unde sunt bani: zona produselor petroliere, zonele care se referă la ţigări şi alte produse accizabile, zona care se referă la alcool, media, IT. În imobiliare nu atât de mult, pentru că lasă urme. Este vorba despre bani utilizaţi şi transferaţi din fondurile unor firme sub acoperire. (…) O firmă sub acoperire care devine exclusiv interesată de obţinerea de contracte şi de obţinerea de fonduri îşi pierde obiectul pentru care a fost înfiinţată. (…) Problema este că aceste companii obţin 80%, 90% din cifra de afaceri din contractul cu statul. În acel moment, lucrurile iau o turnură pur românească

http://www.evz.ro/daniel-dragomir-revine-.html

Ovidiu Marinea, purtătorul de cuvânt al SRI, a publicat pe pagina sa de Facebook, o reacție la afirmaţiile lui Dragomir privind existenţa firmelor sub acoperire care a servi anumitor interese. 
„Ma uit la fostul ofiter Daniel Dragomir pe B1 TV si la ce debiteaza la televizor. Eu inteleg ca daca scrii SRI pe burtiera face rating, dar, domnule Dragomir, spuneti, domnule, o firma acoperita a SRI. Stiti? Exista? Este o prostie mai mare decat dumneavoastra. SRI nu are firme acoperite. E usor de decriptat ceea ce incercati sa faceti, dar ramaneti, va rog, in limitele credibilului, macar”, a scris Marincea.
 
Aparent se ceartă, dar de fapt amândoi spun adevărul!
 
Aici vreau să intervin și să demonstrez ca un bătrân ziarist, puțin mai experimentat în meandrele concretului, de ce amândoi au dreptate!
1. Există legislație specială pentru firme cu activități economice acoperite încă din vremea lui Adrian Năstase. Avem cadru legal, așa că…
2. Dragomir a fost sincer: Există firme “acoperite”.
3. Marincea a fost sincer: SRI nu are firme “acoperite”
4. Ceea ce n-a explicat nici unul, nici altul este faptul că o firmă nu poate fi înregistrată în România decât dacă are niște acționari. Oameni, nu concepte!
5. Pe cale de consecință, niște ofițeri cu statut special, deplin conspirați, pot înregistra câte firme vor și derula ce afaceri vor în România.
Concluzia: Nu există firme “acoperite”! Există oameni de afaceri cu statut de “ofițeri acoperiți”. Care înființează firme…
Nu mai căutați firme, căutați oameni.
Elementary, my dear Watson!
Tags:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*