Subiectul meu legat de datoriile și fraudele fiscale de la Realitatea TV văd că a stârnit multe reacții. Poate că este nevoie să dau o mică explicație. Nu mă interesează convingerile politice ale lui SOV, pentru că le știu foarte bine. Îi cunosc modul de operare, rețeaua de relații ( mult mai tare decât cea a lui Cătălin Voicu! ), apetența pentru afaceri din care se poate fura ceva. Îl consider un tip extrem de inteligent, ˝un escroc genial˝, cum îl caracteriza unul din apropiații săi, care știe să manipuleze oamenii folosindu-le slăbiciunile. Pe primul loc este dorința de parvenire. Pe al doilea, stă trufia.

În perioada Gelsor-FNI angajase vreo 500 de oameni din fosta Securitate pentru a culege informații economice, încercând să manipuleze piețele de capital. A reușit să fure banii a 250.000 de oameni. Scapă nepedepsit (deocamdată) datorită complicităților din Sistem. În perioada post FNI a angajat vreo 500 de ziariști. Pe același principiu. Încercând să fraierească câteva milioane de oameni. Nu i-a ieșit. Dar asta este mai puțin important.

Important în tot contextul electoral și post-electoral este stabilirea unui echilibru între informare și dezinformare. Atâta timp cât Realitatea TV și toate celelalte pârghii de care dispune SOV duc o campanie pur politică împotriva lui Băsescu în numele libertății de exprimare, folosind toate posibilitățile de dezinformare permise de instrumentele media, cred că este corect să arăți și cealaltă față a Realității. Cu alte cuvinte, nu-mi închipui că în alte părți curge lapte și miere, iar la Realitatea TV stă Necuratu. Dar dacă tot și-au asumat misiunea de a fi de partea Poporului, cred că este de bun simț să înceteze căpușarea Statului.

Mai am două întrebări pentru onor colegii de la Realitatea TV: Este adevărat că SOV a dat un interviu la propriul post de televiziune, moderat de Adrian Ursu? Este adevărat că SOV a fost atât de rudimentar în exprimare încât Sergiu Toader a refuzat să-l dea pe post?

Este adevărat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*