Eram curios să văd cum sună un test psihologic la serviciile noastre de informații. Am căutat pe diverse forumuri până am găsit o mărturie directă. E mai veche, asta ne scutește de acuzațiile că devoalăm secretele inteligenței românești.

Iată mărturia:

“Testul pe care l-am promovat consta in aprox.5 ore de testare pe calculator cu o mica pauza dupa primele 2 ore si la final mai completezi in scris o fisa in care te prezinti pe tine si familia, motivatia pentru care ai venit, ce calitati crezi ca te recomanda si o alta fisa pe care ai niste cuvinte urmate de spatiu punctat pe care trebuie sa le transformi in propozitii cu sens.
Dupa care la finalul acestui test stai de vorba aproximativ 60 de minute cu un psiholog fata in fata care iti pune cam aceleeasi intrebari ca in testul dat pe calculator dar sub alta forma(daca ai fost sincer e o treaba usoara).
Ca un sfat pentru cei care urmeaza sa dea acest test,lucru care o sa vi se si spuna, mergeti acolo foarte bine odihniti si fiti sinceri,pentru ca altfel o sa clacati.
Testul contine aplicatii practice de genul:
-iti apar pe ecran succesiv pozele unor cetateni dupa care dispar si apare o insiruire de 100 de poze din care tu trebuie sa recunosti cat mai multi din cei 30 pe care i-ai vazut inainte.
-teste psihotehnice cu figuri geometrice abstracte carora trebuie sa le gasesti continuitatea.
-probleme de matematica si de logica simple
-teste de viteza de reactie,pe un ecran negru cand apare punctul rosu in mijloc apesi tasta H ,cand apare punctul de culoare galbena apesi tasta Z , cand apare cel de culoare verde apesi tasta F si cand apare cel alb nu apesi nimic( tastele nu le mai tin minte exact e posbil sa fie altele dar testul asta e)
-ai 2 cifre cu o patratica libera intre ele, cand prima cifra este mai mare decat a doua, cifrele se scad si rezultatul se trece in mijloc iar cand prima cifra este mai mica decat a doua, cifrele se aduna si rezultatul se trece in mijloc.
Precizez ca toate probele au timp limita, ai in partea dreapta a ecranului o linie albastra care se scurge ca o clepsidra si iti arata timpul ramas pentru fiecare proba.
La final este un set foarte mare de intrebari ,iti ia cam o ora sa raspunzi la toate si sunt intrebari de genul:
-Ti se intampla cateodata sa te inrosesti la fata fara motiv cand te afli intr-o incapere?
-Iti iubesti parintii?
-Nu este asa ca nu iti plac perversiunile sexuale!
-Ai mintit vreodata?
intrebari la care trebuie sa raspunzi numai prin da sau nu.”

Vi se pare greu?

Tags:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*