Cătălin Voicu e un cap! Mircea Geoană e un cap! Ion Iliescu e un cap! Cam așa ar fi spus Ilf și Petrov despre Rețeaua ”Voicu”. Pentru că este un lucru extrem de serios. O rețea cu mai multe capete. Atât de serios încât Victor Ponta este lăsat singur în fața camerelor de luat vederi. Ca să declare ce vrea el despre Cătălin Voicu. Pentru că în spate, sau pe la spatele lui, se lucrează intens. Ion Iliescu e furibund. Atacă DNA cum nu l-am văzut că a făcut în cazul lui Năstase. Adrian Năstase îi ia apărarea lui Cătălin Voicu, deși acesta i-a manufacturat o mulțime dosare. Dumitru Iliescu, fostul șef al lui Cătălin Voicu, vede o conspirație a SRI. Iar Mircea Geoană, ca de obicei, atinge culmea penibilului.

Varianta inițială a fost că propunerea de arestare nu va trece de Senat. A trecut la un vot. În ciuda eforturilor disperate ale lui Geoană, care anunța plin de compasiune, că lui Cătălin Voicu i s-a făcut rău pe treptele Senatului și nu va putea fi prezent la audiere. De fapt, era începutul planului B.

Contestarea deciziei, în cazul în care era nefavorabilă, pe baza faptului că senatorul Voicu nu a fost audiat. Cu toate că, în regulamentul Senatului, apare mențiunea că acesta ”poate fi audiat”, această linie de apărare va fi folosită în procesul de mâine. Cu atât mai mult cu cât Mircea Geoană a programat discutarea chestiuni în aceeași zi cu procesul lui Voicu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*