I-am văzut ieri și azi pe unii jurnalişti întrebându-se care este justificarea stenogramelor apărute ieri în dosarul făcut de procurori lui Sorin Ovidiu Vântu. Răspunsul este simplu și a fost dat într-o formă sau alta de procurori: din libertate, SOV putea să coordoneze mult mai bine acţiunile trustului de media pe care îl deține pentru a îngreuna/împiedica ancheta şi procesul.

Dintr-un fragment al stenogramelor reiese clar că SOV înțelegea capacitatea mass media de influenţarea judecătorilor şi procurorilor: „Se gândesc că procurorii, judecătorii ăştia sunt speriaţi de mine şi, dacă se aude că nu mai am Realitatea, o să procedeze cum procedează cu cârnăţarii pe care-i prind la schimb de valută (..) De-aia am şi fost eu în interviu, lăudându-mă cu banii mei că, de obicei, după cum bine ştii, n-o fac”.

În cererea de arestare preventiva a lui Sorin Ovidiu Vantu trimisă Tribunalului Bucuresti, procurorii considera ca SOV prezintă pericol public pentru că, din libertatea, poate acţiona pentru „ a zădărnici şi îngreuna” desfăşurarea procesului. Cum ? Prin folosirea trustului de presă. Existau precedente? Am spus de câteva ori că Realitatea TV a susținut protestul ilegal al magistraților pentru că SOV avea interesul să se consume termenul de prescriere al unei infracțiuni pentru care fusese deja condamnat în două instanțe. Greva a durat peste două luni, termenele de judecată au fost aruncate în aer, iar la Curtea de Apel București s-a constat că se depășise termenul în care putea fi condamnat. Fatalitate

Din aceeași perspectivă legală, atitudinea lui SOV față de normele profesionale care guvernau trustul Realitatea-Cațavencu este în același ton: Dacă vă convine, bine, dacă nu, plecațiAdică, pe banii mei, spuneți și scrieți ce vă spun eu!

Faptul că magistrații nu au considerat că aceste atitudini sunt relevante pentru reținerea lui SOV ne demonstrează încă o dată că Justiția este independentă! Ceea ce este în beneficiul tuturor

Q.E.D.

This article has 20 comments

 1. CALU LU FAT FRUMOS

  Exact, acelasi lucru l-am tot spus si eu pe alte saituri in comentarii. Astea ajuta la crearea unui portret al inculpatului. Desi ma indoiesc sincer de independenta magistratilor la nivelul asta. Nu suntem in SUA. E jenant cum cineva ca CTP care se da impartial si obiectiv si incoruptibil si vertical si etc sa se intrebe asa ceva. Ori e naivitate ori e altceva pentru ca nu l-am vazut asa inversunat impotriva lui Vantu cum e fata de altii unde sunt numai presupuneri si pareri si nu stenograme clare. Acest Vantu este periculos si ma intreb unde ajungea cu influenta daca nu iesea Basescu la alegeri. Kovesi a zis clar pe de alta parte ca aceste convorbiri sunt coroborate cu alte probe, nu numai pe baza lor a fost trimis in judecata. Pentru cele 2 televiziuni dusmane Baselului nici nu exista stenogramele astea ceea ce ne arata ca si concurenta poate disparea daca dusmanul e comun ????

 2. SOV si trustul lui au facut din principiile mass-media o mare manipulare. Stenogarmele sunt degeaba daca el nu ajunge si nu ramane dupa gratii.

 3. Indiferent ca Nush SOV a vb cu acest personaj ori nu este fff clar ca aceasta dna (sic!) e una care l-a lasat pe aceasta scursura zoaie in libertate.
  Uitati-va la cum vb despre Dl Presedinte Liber Ales. Domniile Dvs credeti ca in Unitele State ale Americii asa ceva dupa alegeri libere si corecte la luni de zile sa se mai conteste persoana aleasa? Pina si copiii ne-nascuti stiu raspunsul.
  Problema mea este una singura si simpla
  Komunistoizii din Distinsa Opozitie, Sindikatele mafioate (ce-i drept nu toate!) si Mogulii Simpatici din Mult Distinsa Presa Libera si Deontoloaga (ce-i drept nu toata!) aflati intr-o imbirligatura trainica si viguroasa in lupta impotriva Marelui Rau al Romaniei desigur Dl Pres Traian Basescu, ca si a Micului si Neinsemnatului Prim-Ministru desigur Emil Boc scoate populatia in strada. Nu ma intereseaza numarul acestor oameni.
  In acelasi timp noi cei care dorim Reforma Basescu Boc putem sa avem si noi MOTIUNEA NOASTRA DE CENZURA ???!!!
  Cenzura impotriva:
  Justitiei Mafioate importate cu succes din Bourkina Faso! Pardon mostenita si transmisa cu succes de-a lungul veacurilor de vremelnica libertate.
  Judecatorilor (ca si al altor structuri) Komunistoizi care se dovedesc TOTAL ANTI-ROMANI penetrind Justitia Romaniei pina la virful ei!
  -Manipularii media dusa pina la exces de niste fiinte care afirma public independenta editoriala (and all that krap!) iar in particular isi bag (restul ghiciti si singuri!)
  -Opozitiei Komunistoide cu accente Marxist Leniniste pe ici mai degraba decit pe colo vezi evenimentul dela sf de saptamina + cei doi (era sa zic maimutzoi) care au nevoie de nisip, lopatzica si putzika ca sa joace Cioka-Boka-DeTur-Dea-Dura-Hoopaa-PreshEDinte
  -Clasei Politice care se joaca cu Economia Tzarii si din pacate (Ooooopsieeee!) o scapa in latrina din fundu gradinii! Si atunci un Domn pe numele Domniei Sale Mugur Isarescu o ia cu grija de acolo o sterge, curatza bine, lustruieste cu succes si o pune acolo unde-i este locul. Desigur asteptind un alt set de politicieni care sa faca acelasi joc. Cestiunea este pina cind?

 4. @ Facilitatorul
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca bine zici.

 5. Situatia politico-militara capata o noua dimensiune importanta pentru tara noastra, in sensul ca aliatii NATO din Europa Occidentala , Franta si Germania mai ales, relationeaza direct cu Rusia in sensul participarii acesteia la scutul antiracheta al NATO. Acest scut nu exista si se bazeaza exclusiv pe scutul antiracheta al SUA la a carui dezvoltare participam. Optiunea Frantei de a se pastra doctrina “primei lovituri nucleare” sau a Germaniei, de a elimina treptat sistemul de descurajare nucleara prin dezarmare sunt amandoua de natura de a diminua rolul SUA in Europa. Dorinta Rusiei de a se integra in sistemul antibalistic al NATO dezavantajeaza strategic SUA si implicit Romania. Summit-ul NATO din 19-20.11.2010 de la Lisabona va transa, probabil, situatia.
  Daca vom afla in clar rezultatele Summit-ului ne va fi usor sa gandim ce se va intampla. Daca insa nu vom afla concret hotararea, vom putea trage concluzii asupra acesteia prin cel putin doua efecte de tournesol : rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 28.11.2010 si din evolutia desfasurarii fortelor romane din Afganistan, care in prezent actioneaza in sensul interesului national de apropiere cu SUA, singurul garant real al granitelor Romaniei si a evolutiei politice din Republica Moldova.

 6. Domnule Andronic,
  Sper să nu vă supăraţi dacă ridic şi la mine pe blog acest articol indicând sursa.
  Cu stima

 7. @Gabriel fara mistoooo. pe linga gard pe linga drum pe linga gard pe linga drum, restu stii si singur ! Succesuri si Shtampuleeee !!!

 8. Domnu Andronic, despre stenogramele dintre Andreea Pora si flacara violet, cand scrieti?

 9. eu cred că soarta lui e pecetluită, nu văd cum ar mai putea exista răsturnări de situaţie şi va merge la puşcărie cu siguranţă. Nu cred că va fi lăsat în liberatate, pentru că a dovedit cît de periculos e. Un om care prin bani şi sforării ajunge să-şi ţină oameni politici la nivelul p***i şi să manipuleze largi pături de populaţie să se mai şi laude cu asta, e un pericol pentru ţara însăşi. Nu e de conceput ca un guvern oricare ar fi, un preşedinte oricare ar fi, să fie la cheremul unui tîlhar la drumul mare.

 10. Fara sa fie foarte explicita, Codruta Kovesi a sugerat de unde i s-ar putea trage lui Vintu (si mai incolo si altora) toptanul de transcrieri de convorbiri. Dupa o plingere penala, intr-o cauza, Bogdan Chireac a fost scos de sub urmarirea penala. Smecherul-smecherilor (mogul, dupa cum spune insusi vintu-pirtu) a vazut o convorbire a lui cu Dorin Cocos, proasta pentru cocos, asa ca a realizat o premiera mondiala: a contestat in instanta decizia procuraturii de SUP, numai pentru a ajunge dosarul in instanta cu toate inregistrarile. Dupa care a scos cu penseta convorbirea cu Cocos si a livrat-o unei fituici, care a fost preluata, apoi preluata si tot asa, sistemul cunoscut. Aha, si-or fi zis procurorii, vreti transcrieri? Si anume exhaustive, sa nu interpreteze instanta ca scoatem stafidele din coca? Poftim transcrieri! Si, iata!

 11. @presacao Stii tu ca Andreea Pora se exprima cu multe cuvinte de 4 si de 3 litere? atunci sa le publicam, mai ales daca lista de politicieni, de persoane poreclite jurnalisti e la fel de lunga.

 12. Eu cred, ca in legatura cu cele doua grupuri media, Intact si realitatea, nu este numai vorba de iesirea din profesionalitate, ci si bagatelizarea meseriei de jurnalist. De acapararea stafilococilor a societatii romanesti, infectand-o vizual. Prin produse de tip vomitiv si buboase precum cele ale Ant 3 , 2, realitatea, meseriile multimediale devenind involutiv, elemente de kitsch. De perversiune informatica. Este ca si cum casele de fete XXX, si-ar invita clientii direct in vitrina strazii si la care ar privi jinduitor de la sobolanii praduitori, pana la piticii modelati de cooperativa propagandei bolsevice, din gradina acoperita de colbul politic. La asemenea televizuni, telespectatori pe masura

 13. Dupa ce am citit stenogramele mi-am dat seama ca SOV este un maidanez caruia imi este sila sa-i mai scriu numele.

 14. ziua de ieri a fost extrem de linistita pentru realitatea tv. Nimic din cele intamplate in aceste zile scurse, sa trezeasca interesul redactorilor. Doar pe B1. Acolo, variantele propuse jurnalistic au fost dezbatute pe toate fetele si vazute din directii diferite. Daca la 6 vine pressa, discutiile au fost revelatoare prin optica perceptiei diferite a jurnalistilor, pe seara, doi invitati tineri, ne-au revelat foarte clar, imaginea proiectata in viziunea lor. O jurnalista tanara mult lucida tanarului pana mai ieri angajat la Catavencu ca redactor. Doi jurnalisti, doua angajari, doua viziuni. Tanara vedea gravitatea stenogramelor, detasata de numele cuprinse, tanarul, legat indisolubil de Buscu si Catavencu ca fost loc de muinca. Tanara jurnalista accepta dialogul, tanarul jurnalist, refuza probele, folosind eschiva neintelegerii gravitatii stenogramelor. Nu dorea sa inteleaga pozitionarile spatiale a personajelor realitatii care migrau in spectacolul mizeriei supunerii si umilirii. Nu dorea sa faca legatura ordinelor directe, cu linguseala intrebarilor adresate direct Sefului. Nu dorea sa distinga sistemul periculos care se rostogolea amenintator peste societatea romaneasca scindata (cu sprijinul acelor gen de jurnalisti), de locul de munca neamenintat telefonic de catre seful Mare, de faptul ca ruperea din intregul context a numai unei singure stenograme, intrerupe jocul puzzle inginerit de mogulul in cauza. De declansarea razboiului civil mediatic, impotriva romanilor si Romaniei. De pornografierea magistraturii, serviciilor si politicienilor participanti, coalizati cu strigoiul in toate aceste texte din stenograme Si ma gandesc in urma cu 5 ani, ca strigatele de alarma a le lui Basescu la adresa mogulilor, nu a fost unele propagandistice sau deplasate. Pericolul a existat si mai exista
  Si nu intereseaza pericolul la adresa unui politician, cat pericolul care ne pastea daca crima organizata infratita politic, castiga ultimele alegeri prezidentiale sau parlamentare Ne astepta, o noua noapte a terorii bolsevice

 15. M-am uitat si eu prin niste stenograme si am ramas socat de cum se face presa. Tind sa ii dau dreptate Elenei Udrea cand se intreba dar oare cati politicieni sunt sub papucul de mogul?

 16. Mie mi-e clar ca ai dreptate, la fel cum imi era clar si ca trebuia sa ramana inchis in inchisoare SOV.

 17. aveti perfecta dreptate DAN ANDRONIC s-a mogulizat Romania in adevaratul sens al cuvintului de la sindicate jurnalisti justitie

 18. Vîntu a vîndut Realitatea Media! http://bit.ly/bxXJ1N

 19. Media este un puternic punct de presiune si pe politic si pe economic, poti sa ridici un rahat in cer sau sa omori un sfant cu trusturile de presa

 20. @george Nu cred ca vinde vantu realitatea, poate doar o trece pe numele altcuiva, acest trust este ffoarte important pentru el, fara el va fi usor bagat la racoare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*