Alegerile din Cehia au fost câștigate de un partid eurosceptic condus de un miliardar acuzat de corupție, cu aproape 30 la sută.
Mișcarea populistă ANO a miliardarului Andrej Babis, supranumit ‘Trump al Cehiei’, a câștigat detașat alegerile parlamentare, profitând de neîncrederea cehilor față de clasa politică din țara lor și de “ordinele de la Bruxelles”, transmite Agerpres.

ANO (“Da”, în cehă), care s-a pronunțat în campanie contra corupției, primirii de imigranți și zonei euro, obține 29,7% din voturi, adică 78 de mandate în camera inferioară, ce numără 200 de membri.

Pe locurile următoare au venit un partid de extremă dreaptă și Partidul Piraților. Actualul premier a scos un rezultat foarte prost, fiind votat doar de 8 la sută.

ANO este urmat de trei partide care au obținut rezultate aproape identice: ODS (dreapta) — 11,3%, 25 de mandate, Partidul Pirat — 10,8%, 22 de mandate și SPD — 10,6%, 22 de mandate.

Cehii au sancționat dur Partidul Social-Democrat CSSD al premierului în exercițiu Bohuslav Sobotka. Formațiunea a suferit o cădere brutală, până pe locul șase, cu 7,3% din voturi, adică 15 mandate.

Asta mi-a adus aminte cuvintele lui Arthur Finkelstein, unul din cei mai inteligenți consultanți cu care am lucrat:
ÎNTRE UN PROST ȘI UN CORUPT, OAMENII VOR VOTA ÎNTOTDEAUNA CORUPTUL!
Haideți să luăm realitatea românească:
Klaus Iohannis, președintele României, o susține necondiționat pe Laura Codruța Kovesi.
PSD, condus de Liviu Dragnea, acuzat de corupție. 
PNL, condus de Ludovic Orban, acuzat de corupție.
ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA de mărturie mincinoasă. 
USR, condus de nimeni, în veci nu va fi acuzat de DNA.
PMP, condus de Traian Băsescu, neacuzat de corupție, dar implicat în numeroase scandaluri.
UDMR, își schimbă liderul după cum este cazul.
Alții nu există deocamdată.
Voi pe cine ați vota?
Tags:

This article has 7 comments

  1. EVIDENT CORUPTUL CE POATE FI TINUT INTRE ANUMITE LIMITE.. PE PROST NU-L POTI FACE DESTEPT !! CORUPTUL FURA DAR STIE , PROSTUL FURA DAR NU STIE……!! RICHELIEU “” MAIESTATE , FIECARE OM ARE PRETUL SAU !!( Catre LUDOVIC AL XI-lea )

  2. Pe prostul cel mai corupt sau pe coruptul cel mai prost!

  3. Eu as alege pusca!

  4. Romania are foarte multi oameni destepti, inteligenti. Nenorocirea este ca voi analisti si politicieni de trei parale ati reusit sa indepartati inteligentii tarii de la orice decizie, ramanand voi smecherii (voi va credeti inteligenti, evident) ducand un popor la sclavie

  5. Daca daca e si corupt si prost nu prea e cale de intoarcere. In orice caz niciuna din variante nu ne ajuta ! Trist dar adevarat cam ce e in Parlament din nefericire !

  6. coruptul este intotdeauna si prost.nu exista corupt destept.

  7. coruptul e in prost cu tupeu, adica varianta cea mai rea . Iar oamenii cinstiti nu sunt prosti . Doar in prost nu vede ca in corrupt nu-I decat in prost flamand, care nu stie sa-si obtina veniturile in alt fel decat prin inselaciune . Pe scurt , Dan Andronic nu-I decat un…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*