Îl cunosc pe Cozmin Guşă de mulţi ani. Întotdeauna l-am văzut ca pe un politician cu potenţial. Îmi amintesc că PIN-ul său a creat o oarecare vâlvă acum câţiva ani, dar este foarte greu să impui un partid nou zilele acestea.

De aproape un an de zile nu l-am mai văzut activ pe scena politică. Acum, reapare cu o carte de memorii: „Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat” – aici. Cozmin a început ca jurnalist, la fel cum am început şi eu. Apoi, a intrat în politică. A trecut prin PSD, când partidul era condus de Adrian Năstase. A intrat ulterior în PD, a lucrat cu Traian Băsescu şi a şi ajung lider de grup în Camera Deputaţilor. A părăsit PD şi şi-a făcut partid: PIN, pentru ca în 2009 să fie consilierul lui Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale. Deci, dacă există cineva care a lucrat cu toţi politicienii importanţi din ultimii 10-15 ani şi ştie inclusiv detalii de culise, atunci el este Cozmin Guşă. Deci cartea de memorii ar trebui să fie una interesantă, mai ales că nu s-au scris multe lucrări de acest gen la noi. Eu unul o voi citi.

This article has 12 comments

 1. Lumea vazuta prin ochii lui Gusa?
  Nu !
  Prefer Arici Pogonici -poate astia nu ne cred chiar atit de prosti.

 2. nu vreau sa fiu cinic dar simte ca i se apropie sfarsitul? Caci, din cate cunosc, numai in cazuri de-astea te apuci de memorii

 3. un aterizat in politica din afacerile multimedia, cu gandul ca poate sa-si asigure ca orice provincial, o oarecare vizibilitate, dar si castiguri imediate
  Eu il vad ca pe un minuscul politician, transfug sau traseist, capabil sa-si tradeze si familia pentru o punga de galbeni Jocurile actuale in tabara ruseasca sunt deosebit de riscante si pun in pericol securitatea nationala a Romaniei. Aici, amatorismul completat cu lipsa de scrupule ii fac jocul extrem de periculos. Al ageamiului care probeaza pentru prima data mersul pe sarma intre doua imobile de 20 de etaje

 4. asa se scrie ist(e)oria domnule Guse?

 5. Mi se pare, de fapt sunt sigur ca Gusa era mult mai carismatic inainte, iar acum mi se pare ca el pur si simplu se pierde printre randuri.

 6. te pup golane!

 7. dacă există cineva care a lucrat cu toţi politicienii importanţi din ultimii 10-15 ani şi ştie inclusiv detalii de culise, atunci el este Cozmin Guşă. corect. da unde le raporteaza? ca uneori are asa o privire visatoare de-ai zice ca citeste dostoieski si esenin in original.

 8. niciodata nu a fost liderul de grup al deputatilor PD, mai mult chiar de la dorinta sa de a deveni liderul grupului PD din camera i s-a tras. A fortat prea mult si era mult prea proaspat in PD si chiar se incalca Statutul

 9. Vreti memorii? Luati unele adevarate, crude si actuale.
  http://www.cacamaca.com/2010/10/20/se-repeta-da-da-istoria/

 10. Este un oportunist acest GUSA, nimic mai mult, este inteligent, dar si el sa imbonavit cu ra de basescu

 11. D-le. Guse apreciez de mult modul D-le.de abordare, a realitati crunte in care se zbat, cei mai multi dintre cetateni romani.Plecand de la aceasta apreciere,indraznesc sa va cer un sfat.Eu reprezint un grup de initiativa,al PP filiala din orasi. Si ca om cu experienta, in politica romana, ce sfat im-i dati? luand in calcul ascensiunea acestuia, in numai 3 luni de la initiere.Va multumesc cu respect astept un raspuns.

 12. D-le Dan Andronic, esti prea destept sa te cobori atat de jos. Taci din gura sa nu te auda nimeni ca ai vazut din acest neterminat un politician cu potential, doamne fereste ! ! !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*