A plecat de la un banal sondaj de opinie. De la el a luat foc PSD, s-a învârtoșat Mihai Tudose, Liviu Dragnea este băgat în corzi. 

Haideți să citim cu luciditate rezultatele, așa cum ne-au fost ele prezentate.

 

Încrederea în Guvernul Tudose a scăzut cu 6 procente în 3 luni, zice barometru IMAS. Un sondaj făcut de AVANGARDE, institutul condus de sociologul Marius Pieleanu, susținea  că încrederea în Guvernul Tudose s-ar fi prăbușit de la 40% la 27% într-o singură lună.

Numai că Alin Teodorescu a spus cu totul altceva la UM Digi24: “Interesant este ca evoluția optimismului românilor sub noul Executiv este similară celei înregistrate de Guvernul Grindeanu, în sensul ca se poate observa o tendința de scadere intre prima și a treia luna de mandat, diferența fiind de aproximativ 6%. Concret, guvernarea Tudose a debutat cu 33.9% grad de optimism al românilor cu privire la direcția în care se indreaptă țara, coborând la 27.5%…”

Deci dragi români, vorbim despre direcția în care se îndreaptă țara, nu de încredere în Guvern. 

Vorbe multe, făcute să amețească, în așa fel încât să nu mai înțeleagă nimeni nimic!

 

 

 

 

 

Vreți să citim împreună ce spun sondajele în materie de vot politic? 

IMAS

Intenție de vot în ianuarie 2017:

PSD – 49%

PNL – 20,7%

ALDE – 6,8%

USR – 8,3%

UDMR – 4%

Rest – 11%

AVANTGARDE 

Intenție de vot în august 2017

PSD – 46%

PNL – 25%

ALDE – 7%

USR – 6%

UDMR – 5%

PMP -4%

PRM – 2%

altul – 5%

IMAS

Intenție de vot în septembrie 2017:

PSD – 38,8%

PNL – 30,9%

ALDE – 8,1%

USR – 6,8%

UDMR – 4%

Rest – 11,4%

SOCIOPOL 

Intenție de vot în septembrie 2017:

PSD – 61%

PNL – 24%

UDMR – 4%

ALDE – 4%

USR – 2%

Rest – 5%

Bănuiesc că nu ați înțeles nimic. Par umflate cu pompa.

Numai că, așa cum am învățat de la consultanți americani, un sondaj poate fi interpretat în toate felurile, putând fi argumentată orice idee. 

Luând rezultatele votului politic, la prima vedere, pot spune că IMAS și AVANTGARDE au pus întrebarea la total populație, iar SOCIOPOL doar celor care vin la vot, 46 la sută din eșantion. Ambele rezultate sunt corecte, dar consultanții politici le folosesc pe cele tip SOCIOPOL întrucât în alegeri îi interesează opinia celor care vin la vot, nu a întregii populații. Scorul uriaș al PSD este dat de faptul că nu sunt cristalizate opiniile de vot, iar absența unei opoziții în Parlament îi ajută enorm. Votul se va dezumfla treptat. 

Referitor la guvern. În mod cert scade. Cu 6 procente în 3 luni sau cu 12 procente într-o lună (aici și mie îmi vine greu să cred, mai curând cred că eșantionul a fost decalibrat, adică a avut prea mulți pro-PSD în august sau prea mulți anti-PSD în septembrie) nu contează!

Pentru că cifra la care ar trebui să se uite toți politicienii este încrederea în direcția în care merge țara. Iar aici avem 66 la sută direcție greșită și 22 la sută direcție bună (SOCIOPOL). Ca să-i explic pe limba lui Tudose, maximul de popularitate pe care-l poate avea Guvernul pe care-l conducea este de 22 la sută. Orice altă cifră este o minciună frumos ambalată…

Aici este drama actualei guvernări. A avut un maxim de încredere după alegerile parlamentare, doar 40 la sută din români vorbeau de direcție greșită și acum se îndreaptă spre 70 la sută.

 

Tags:

This article has 1 comment

  1. eu as mai adauga o concluzie. nu se va schimba niciodata absolut nimic. romania ramane o tara pradata si prada pentru toti si toate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*