Am primit un nou mesaj de la proprietarul imobilului din str Arh Ion Mincu, care aduce noi lămuriri în scandalul cu editura Curtea Veche:

Stimați cititori,

Se incearcă zi de zi prin orice mijloace media să se inducă ideea de “săraca Curtea Veche “ si cât de interlop este doctorul Schally.

Nu pot să nu remarc că se retrocedează zilnic in România zeci de imobile, apartamente, terenuri, etc.

De ce retrocedarea din str. Arhitect Ion Mincu, nr. 11 a devenit atât de mediatizată ?

Pare o problema extrem de simplă : familia Schally si-a construit o casa, au plecat in Germania, comuniștii le-au luat casa (sau au donat-o ei cu mare plăcere si spirit proletar statului ) s-au intors din Germania si au cerut in instanță retrocedarea casei.

O situație simplă, ușor de dovedit, fără ascunzisuri, fără drepturi litigioase, fără afectarea unor instituții ale statului care să fi functionat in acel imobil.

Cine locuia in acel imobil?

Conform actelor , acolo locuiau – doar pe hârtie – persoanele : DINESCU SILVIU , DUMITRIU PAUL , DUMITRIU ANETA , GITA ELENA , GITA CĂTĂLIN , DIMANCESCU RODICA , MUNTEANU VIRGINIA. Am sesizat organele de ancheta să verifice dacă in ultimii 10 ani au locuit acolo, în mod real. Nici pomeneală, după părerea mea.

Desi Legea 112 a fost adoptata pentru chiriașii care nu posedau altă locuinta si nu domiciliau in altă parte, persoanele in cauza nu au locuit acolo. Pentru că la aceasta adresă functionau mai multe firme :S.C GRIFON AND SWANS PRODUCTION SRL , S.C. CURTEA VECHE PRESS SRL, S.C.ADDISăN S.A.

Așadar, până acum, nimic din spiritul Legii 112 pentru chiriași.

Am actionat in instanță cerând anularea contractelor de vânzare-cumpărare conform Legii 112 pentru persoanele mai sus mentionate .

Pe parcursul procesului, am descoperit că, prin fals, acestia cu ajutorul unei comisii făcută in data de 25 decembrie – adică in ziua Craciunului, au declasificat imobilul din lista de monumente istorice si culturale pentru a putea să cumpere fraudulos apartamentele din acest imobil. Nu este o părere, ci un lucru dovedit in timpul procesului, proces care s-a finalizat prin anularea contractelor de vânzare-cumpărare incheiate in bază acestui fals.

Pe parcursul celor 8 ani de procese, aceste persoane nu au venit la instante, ci au fost reprezentati de un mandatar, pe numele lui, Arsene Grigore. Stiu oare aceste persoane că raspund alaturi de mandatarul lor pentru aceste lucruri? Au fost aceste persoane anchetate pentru mărturie mincinoasă? Nu! Aceste persoane sunt cei cu care ne-am judecat si nicidecum S.C.GRIFON AND SWANS PRODUCTION SRL , S.C CURTEA VECHE PRESS SRL , S.C. ADISSAN S.A.- adică cei care pretind acum că au dreptul asupra acestui imobil.

În privința modului în care am redobândit imobilul, vă pot spune că așa cum reiese din Adresa 953/25.09.2008 emisă de CGMB, acestia au fost notificați de anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Pentru sceptici există si procese verbale semnate de toate părțile implicate, in prezenta Politiei Sector 1, Sectia 2, prin care incă din 2008 li s-a adus la cunostinta anularea contractelor.

Societățile comerciale, inclusiv săraca Curtea Veche, care functionau la acel moment la adresa sus mentionată au fost notificate de faptul că fișele lor de calcul isi incetează aplicabilitatea.

Ce inseamna FIȘE DE CALCUL ?

AFI incheie un contract de inchiriere cu aceste societăți comerciale. Conform normelor din Codul Civil se nasc obligatii de LOCATOR si LOCATAR. Odata notificat litigiul, AFI pentru a nu fi in situatia de a nu-si respecta obligatiile de LOCATOR transformă automat CONTRACTUL DE INCHIRIERE in FIȘĂ DE CALCUL. Pe româneste începe să încaseze chirii pentru bugetul local până la solușionarea litigiului, aducând la cunostinta LOCATARULUI acest lucru, precum si faptul că nu are voie să subinchirieze spatiul respectiv, sau să facă investitii pe care apoi să le deducă Încetarea fișei de calcul se face printr-o simplă notificare.

Mai mult, asă cum reiese din adresă CGMB mai sus mentionata spatiul pe care il detineau in bază fișei de calcul este “ spatiul cu altă destinatie “. Ce inseamna asta in limbaj popular? Nu este destinat locuirii! Am sesizat așadar că buletinele eliberate pe data de 04.06.2010, pentru așa-zișii proprietari sunt nule, iar Biroul de evidența populației din cadrul Sectiei de Politie nr. 2 s-a sesizat penal din cauza acestui lucru.

De ce se zbat atât de tare persoanele aflate în spatele editurii Curtea Veche?

Am o posibilă explicație. In anul 2009 mi-a fost mijlocita de câtre avocați o intâlnire cu domnul GRIGORE ARSENE. Am fost la intâlnire (in prezenta avocaților noștri) si i-am propus să terminăm tevatura in instanîe si să-i achit contravaloarea chiriei pentru un an la o altă adresă, motivându-i că oricum nu mai poate intinde cu orice tertip avocățesc șederea in casa mea mai mult de un an. Acesta a discutat la telefon cu dl. M. T. (n.m. am cenzurat numele acestui cunoscut gazetar întrucât nu vreau să acuz fără probe solide. vă pot spune că face parte din Trustul Antena 1) si mi-a comunicat că pentru 1.000.000 euro părăsesc imobilul, altfel ne vom judeca mult si bine. Am refuzat o asemenea propunere nerușinată.

Așa se explică cum din sute de retrocedari, tocmai in căzul meu au fost prezente Antena 1, Antena 2, Antena 3, așa se explică cum de numai in Jurnalul National apar articole defăimatoare la adresa mea, precum si la adresa autoritatilor. Acest milion de euro explică de ce la posturile de televiziune nu s-a difuzat atacul asupra imobilului din Arhitect Ion Mincu , nr.11. Au sosit la ora 24 noaptea, zeci de indivizi care au coborat din masini cu numere din Bulgaria si s-au napustit cu guri de lup si cu rangi asupra gardului. Paznicii angajați de mine au anuntat la 112 , a venit politia, iar că martor pot fi invocați serviciul de pază SRI de la Consulatul Italiei de vis-à-vis.

Cine i-a chemat in miezul noptii pe acei mercenari si de ce televiziunile prezente – Antena 1, Antena 2 nu au difuzat nici o imagine cu aceasta grava infractiune ?

S-a vehiculat că a fost spart sediul firmei si că s-au furat bunuri, dar nu a mentionat nimeni că la Politie erau depuse cererile de predare a patrimoniului prin executor judecătoresc (semnate de primire de către acestia).

În final vreau să repet că m-am născut in România, Bucuresti, la adresă Arhitect Ion Mincu, nr.11, in casa construita de bunicul meu, am plecat in Germania, m-am intors in România, m-am judecat 9 ani și mi-am recâștigat drepturile furate de comuniști.

Instantele, primarul general, AFI, ANCPI si-au făcut datoria si le multumesc pe aceasta cale, in schimb niste persoane in bază unor contracte anulate definitiv si irevocabil si cu buletine false mă acuză tot pe mine că sunt rechin imobiliar. Cam prea mult tupeu, domnilor!

This article has 19 comments

 1. Ia te uita. Desi gandul ma ducea la Ciutacu, se pare ca MT (show?) era tartorul. Sau patronul lui?

 2. Mosteniti voi tot ..

 3. Poate domnul Schally explica publicului ce este cu acea firma de paza pe care a adus-o initial in incinta casei din Ion Mincu?
  Si de asemenea cum de imediat dupa ce a primit un dosar penal din partea Politiei firma de paza a disparut si au aparut niste gorile.

 4. Da mai Dane, mogulul Voiculescu (cel rau). Auzi da cu mogulul Paunescu (cel bun), nu ai nici o problema?

 5. @mery, ti-am mai spus o data ESTI IDI(OT/OATA) !

 6. @Platon
  La scoala de cadre marinaresti, Balzac nu se citeste sau la voi se studiaza numai Cartarascu, 5 ani?

 7. @mery, ce ti-am spus ? nu mi-a calcat piciorul printr-o unitate decat atunci cand am facut (pe la sfarsitul anilor 6o) armata. si de citit am citit cat nu cred sa apuci tu s-o faci (si nu pentru ca ai crapa mai repede ca mine, ci pentru ca ai alte apucaturi).

 8. @mery
  Era un dr. Schally care isi avea cabinetul pe str. Pop de Basesti El o fi?
  Investigheaza putin si, daca el e, coincidenta asta poate spune multe (pop/pup, basesti/basescu, etc).
  Iti dai seama ca s-ar putea face glumitze la Antene si RTV timp de 2 saptamani pe tema asta?

 9. ps
  @mery, cu mintea din dotare s-ar putea sa spui ca am avut petlite albastre. te asigur ca le-am avut rosii, de infanterist . si cu asta basta ! poti sa te scremi cat vrei de-acum incolo nu te mai iau in seama

 10. un pic off the topic. Cat o fi costat in timp de antena cretinismul cu betisorul cu vata la un capat?? PS. Cu un capat sau cu doua, cam tot ce vedem e fabricat in China? E vreu pacat? PS. 2 Ca RTV si-a manifestat tembelismul cu aceasta dezvaluire -si incepe sa semene cu OTV mereu mai mult- ce sa zic despre purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, la ce adevarul se limiteaza la experienta personala si la ura fata de Basescu? Ce n-a vazut dl.Voicu (betisor cu un singur capat) NU EXISTA! Problema era esentiala pt. PNL si noul fel de a face politica al PNL! sau a mirosit dl Voicu vreun clientelism politic sau vreun amestec al camarilei. Se zice ca prostia nu doare, dar ridicolul nu ustura?

 11. Citesc ,cateodata, ( si ) comentariile de pe acest blog.
  Dar, daca scopul acestora este sa se faca candva dreptate in privinta aspectelor semnalate, atunci eu sunt convins ca acestea nu isi vor atinge niciodata scopul.
  Daca Dumneavoastra aveti speranta ca o institutie, comisie sau persoana va face candva dreptate in privinta unui numar semnificativ din infinitele aspecte de ilegalitati,hotii,”crime”,nelegiuri facute de actualii, fostii si viitorii responsabili (politic si administrativ) din absolut toate unitatile de stat atunci Va rog sa imi permiteti sa Va spun ca Va amagiti.
  Eu cred ca singura speranta ar fi luarea unor masuri care sa limiteze in viitor posibilitatea ca aceste nelegiuri sa fie atat de mari si de numeroase. Eu pot sa imi imaginez ca daca nelegiurile trecute sau actuale ar fi pedepsite, atunci, aceste pedepse ar avea si rol de preventie.Dar,tocmai pentru ca “istoria” ne arata ca lipseste pedeapsa acestor nelegiuri (facute de inaltii responsabili din toate unitatile de stat ) eu cred ca energia pe care persoanele de buna credinta o irosesc doar in prezentarea unor situatii este precum energia lui Sisif.
  Impunerea (treptata) a unor masuri care sa aiba ca si efect prevenirea automata a nelegiurilor din unitatile de stat ar trebui sa devina principala obsesie a persoanelor corecte si bine intentionate care doresc sa se faca utili societatii.

 12. off topic la off topic
  @prudent
  Lasa ca si Basescu a venit cu o justificare de doi lei: s-a dus la spital pentru un control la ureche datorita unui betisor.Mai hahaim, mai prostim prostii, da nu toti avem creierul spalat.

 13. in lipsa altor info, vorbim numai despre betisor. Daca tu stii ca de fapt a fost un cateter sau etc spune-o. Eu intreb cat o fi costat istorioara la TV? Iar in privinta creierului spalat stii vreo grupare sociala scutita de asta?

 14. D-le Andronic tiganii au fost sunt si vor fi folositi in scopuri politice interne oriunde in Europa

 15. Adica sa inteleg ca Voiculescu cu antenele sale este si el oarecum implicat in aceasta afacere, ca latfel nu imi expl;ic de ce cenzureaza astfel de informatii, cand vin mascati din masini cu numere de bulgaria, daca era un baietas de cartier care dadea un pumn in gard il prezentau 2 zile si faceau si un show

 16. Glorie Domnului, in sfarsit i-a venit cineva de hac excrocului international, de Arsene si curvei lui de Irina Mate si celorlalti excroci de la Sectia 2 politie, excrocilor de la primaria Sectorului 1, Vanzari case, etc si securistilor care au locuit in vila cu Arsene si au mintit, inselat, dat spaga, folosit abuzul, forta si intimidarea! Dumnezeu nu doarme nici pt excroci ca Arsene, curva lui si excrocii fosti securisti din vila si agentii lor! Mai devreme sau mai tarziu trebuia sa platiti si nu uitati, Dumnezeu nu a terminat inca cu voi!!!!Si intr-adevar, Shally Alex s-a nascut in acea vila, a copilarit cu mine!!! Si nu sunt singura care poate confirma acest fapt!!!

 17. Glorie Domnului, in sfarsit i-a venit cineva de hac excrocului international, de Arsene si curvei lui de Irina Mate si celorlalti excroci de la Sectia 2 politie, excrocilor de la primaria Sectorului 1, Vanzari case, etc si securistilor care au locuit in vila cu Arsene si au mintit, inselat, dat spaga, folosit abuzul, forta si intimidarea! Dumnezeu nu doarme nici pt excroci ca Arsene, curva lui si excrocii fosti securisti din vila si agentii lor! Mai devreme sau mai tarziu trebuia sa platiti si nu uitati, Dumnezeu nu a terminat inca cu voi!!!!Si intr-adevar, Shally Alex s-a nascut in acea vila, a copilarit cu mine!!! Si nu sunt singura care poate confirma acest fapt!!!

 18. D-le Shally Alex. Vreau sa va spun ca eu m-am nascut si am crescut in vila de la nr.9, care acum este demolata. Eu stiu ca cele doua vile de la nr.9 si 11, erau ale G-ral DANCOVICI ALEXANDRU. Acele vile au fost nationalizate de comunisti si la un moment dat prin anii 1971/1972, a reusit sa-si redobandeasca dreptul de proprietate asupra imobilului cu nr.9, pe care l-a vandut si noi a trebuit sa ne mutam de acolo. In fiecare luna acel g-ral Dancovici, venea si strangea chiriile de la locatari. Daca d-tra spuneti ca sunteti proprietarul, atunci spuneti-mi care este legatura d-tra cu Dancovici Alexandru?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*