Mă uit la Dan Voiculescu de câţiva ani cum încearcă să facă politică. Şi îl admir pentru consecvenţa lui, deşi nema putirinţa. Cu un partid de centru-stânga-dreapta, al cărui preşedinte trebuie să aibă o singură calitate legată tot de egoul personajului în chestiune, Dan Voiculescu are un mare noroc: Trustul Intact. Altfel nu l-ar băga nimeni în seamă şi ar intra doar în emisiunile de divertisment.

O mică paranteză, legată de modul în care se insinuează în emisiunile TV. Mai ţineţi minte emisiunea de la Gabi Vrânceanu-Pandele cu Sebastian Vlădescu şi Dan Voiculescu. Trebuie să o ţineţi minte, pentru că a fost destul de penibilă, Dan Voiculescu citind dintr-un material, iar Sebastian Vlădescu citând din memorie. Ideea este alta. Iniţial invitaţia fusese făcută şi acceptată doar pentru Sebastian Vlădescu. Era de fapt o condiţie a prezenţei sale în emisiune. Numai că atunci când a ajuns acolo s-a trezit că în studio era prezent şi Dan Voiculescu. Care venise fără să anunţe pe nimeni, doar era emisiunea lui, de la televiziunea lui, din trustul lui

Revenind la politică, spin-ul făcut ieri de Băsescu e foarte deştept. A retrimis legea pensiilor la Parlament, lăsându-i să se spele cu ea pe cap. A găsit şi motivul cu vârsta de pensionare a femeilor, l-a terfelit din nou pe Ponta+Antonescu, i-a lăsat fără subiect.

Numai Domn Profesor Voiculescu a continuat. El vrea suspendare, că nu mai poate. Sau Nu mai poci, cum ar fi zis Domn Profesor pe vremea lui Caragiale. De ce nu mai poate? Cum de ce? Ce coruptă soţietate! Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic: enteresul şi iar enteresulTatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*