ARTICOLUL A APĂRUT ÎN MARTIE 2017
 
Șapou: Am scris în urmă cu câteva zile despre modul în care în ultimii 10-12 ani era coagulat un grup de interese în jurul SRI, prin cei doi oameni care au marcat existența acestui serviciu în ultimii 10 ani: George Maior și Florian Coldea. Am prezentat una din modalitățile prin care, la cel mai înalt nivel al Statului, se organizau întâlniri informale : tenisul. 
Sursele mele pentru documentarea acestor întâlniri, prezentate anterior, dar și în cele ce vor urma, au fost dintre participanții la aceste întâlniri și petreceri. Trebuie să recunosc că auzisem despre partidele de tenis, dar nu am participat niciodată, nefiind invitat, că știam despre întâlnirile de la K2, dar nu fusesem niciodată prezent. Relatările unora le-am verificat cu ajutorul altora, iar faptul că nu am participat îmi dă libertatea să scriu despre ele în ciuda relației pe care am avut-o cu unii dintre protagoniști.
 
Operațiunea “NoisuntemStatul!” a început prin închegarea unor relații de prietenie. Tenisul, era doar una din modalitățile prin care se socializa. 
Periodic, în unele perioade de timp, chiar săptămânal, se organizau partide de “dublu” la care participau 
George Maior, directorul SRI, 
Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, 
Victor Ponta – prim-ministru, 
Gabriel Oprea, într-o perioadă ministru al Apărării și de Interne
Liviu Dragnea, la un moment ministru al Dezvoltării, 
Vasile Dîncu – sociolog și unul din prietenii apropiați al lui George Maior și Florian Coldea. 
Gravitau în jurul acestei adunări Horia Georgescu, directorul Agenției Naționale de Integritate, Eugen Bejenariu, deputat PSD, și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Sebastian Ghiță. Despre implicarea acestuia din urmă voi face un material separat, fiind vorba de relevarea unui rol extrem de interesant în acest joc de putere.
 
Unde a început totul
 
Ceea ce trebuie spus este că la început, în anul 2010, existau două locuri în care se juca tenis la nivel înalt: la baza de sport a lui Dinu Pescariu și la Ștrandul Generalilor, o bază de agrement de pe malul lacului Băneasa, aflată în administrarea MapN. Cea de-a doua locație era considerată mult mai discretă, fiind protejată informativ de DGIA, așa că acolo aveau loc partidele de tenis la care participau doar George Maior, Florian Coldea, Victor Ponta, Gabriel Oprea și, surpriză, Liviu Dragnea. 
Cele mai multe partide de tenis erau organizate după formula 
Liviu Dragnea /George Maior contra Victor Ponta /Florian Coldea. 
Gabriel Oprea juca mai rar, stătea pe bancă, 
iar Vasile Dîncu aproape deloc.
 
Cum s-au mutat partidele de tenis de la Pescariu la T14. 
 
O informație importantă este că după anul 2013, odată cu scandalul Microsoft, s-a evitat terenul de tenis de la Baza lui Pescariu. Locația preferată a lui Florian Coldea pentru partidele de tenis cu Victor Ponta și Liviu Dragnea s-a schimbat, cuplurile menționate fiind invitate la o vilă de pe Aleea Privighetorilor, denumită, codificat T-14. 
Aflată în apropierea Grădinii Zoologice, vila era locul în care locuia Florian Coldea. 
De afară, se vede doar un gard lung și verde, un post de pază și o casă dărăpănată în față. Numai că după o lizieră de copaci se dezvăluie, potrivit imaginilor din satelit, o ditamai vilă și DOUĂ TERENURI DE TENIS. Construite din fondurile operative ale SRI, bănuiesc. Potrivit unor surse din SRI în această vilă se mutase prim-adjunctul SRI, iar terenurile de tenis fuseseră construite la cererea sa. 
În această locație, T14, era văzută foarte des și Laura Codruța Kovesi
Aici aveau loc discuțiile cele mai sensibile, după partidă având loc, de fiecare dată, o masă de “refacere” la care se așezau toți. Și puneau țara la cale. 
T14 era locația de întâlnire doar pentru cei foarte apropiați, fiind folosită și pentru întâlnirile cu diplomații americani invocați de Sebastian Ghiță. În mod strategic casa lui Florian Coldea este situată gard în gard cu un cartier în care locuiesc mulți cetățeni străini, inclusiv americani. 
 
CASETĂ: ”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o in sediile SRI. La K2, la K4 si la T14. Acolo ne intâlneam de minimum două ori pe săptămana încă din anul 2010. Și a durat aceasta serie de întâlniri până in anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat in acești ani. La unele dintre întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul șef al doamnei Kovesi”. (Sebastian Ghiță într-una din înregistrările sale)
 
 
Ștrandul Generalilor, protejat informativ de DGIA, K2 de către SRI
 
La Ștrandul Generalilor s-au purtat primele discuții despre aducerea lui Laura Codruța Kovesi de la Bruxelles în fruntea DNA, aici s-a discutat despre implicarea SRI în activitatea Direcției Anti-Fraudă din cadrul ANAF, despre transferul bazei de la Olănești sub autoritatea SRI. Ulterior, aceste discuții au fost materializate prin hotărâri ale guvernului condus de Victor Ponta, fiind continuate la T14.
La T14 se discuta politică la nivel înalt, Victor Ponta, personajul cel mai important al acestei construcții fiind o punte de legătură între instituții, un mod de materializare a influenței SRI în mod direct în guvernare. Este greu de spus cât de mult și-a dat seama Victor Ponta că participă la consolidarea unui regim de forță, un sistem care urmărea infiltrarea ofițerilor de informații în structurile importante ale Statului.
Numai că, surpriză! partidele de tenis erau doar partea distractivă a Operațiunii “NoisuntemSTATUL!”. Un moment important al relației între SRI – DNA – ICCJ – Politicieni se desfășura în locația denumită conspirativ K2, un imobil somptuos de pe Bulevardul Mircea Eliade, fost Primăverii, aflat în admnistrarea SRI în care aveau loc petreceri cu zeci de invitați, adevărate momente de team-building în cadrul Operațiunii “NoisuntemStatul!”. K2 nu era folosit doar pentru momente oficiale, de tip Bilanțul Anual al SRI sau Ziua Brigăzii Antiteroriste, evenimente oficiale, ci și pentru sărbători private. 
 
Ziua de naștere a lui Florian Coldea, prilej de socializare cu judecători și procurori
 
Un exemplu! Ziua de naștere a lui Florian Coldea din 2013 și 2014, a fost sărbătorită în luna septembrie, fostul prim-adjunct SRI fiind născut în data de 21 ale lunii. 
Vila din Bdul Mircea Eliade nr 40, celebra K2, aleasă pentru petrecere, este după cum se vede din imagini extrem de opulentă. Aici a fost sărbătorit și George Maior, numai că acum vă vom povesti despre ziua lui Florian Coldea. Repet, ziua de naștere, nu un eveniment oficial al SRI. 
 
Casetă: Concret, dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze.Aceasta manieră de lucru, în care suntem angrenați alături de procurori, polițiști, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual și aspecte care țin de corupția sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. (gen SRI Dumitru Dumbravă)

http://evz.ro/noi-suntem-statul-chermeze-sri-politicieni-procurori.html

Tags:

This article has 1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*