Paranormalul Bebe Kovesi și misteriosul său Institut K

Eduard Kovesi zis și Bebe, fostul soț al șefei DNA Laura Codruța Kovesi, este considerat un om de afaceri din Sibiu. Înainte de a fi căsătorit cu Laura Codruța, Bebe a mai fost căsătorit o dată cu o respectabilă doamnă profesor din județ, autoare de manuale școlare de informatică, a cărui nume l-a purtat o vreme. Așa cum rezultă din datele de la registrul Comerțului, înainte de 2000, Bebe se numea Kovesi-Mândraș, nume pe care l-a purtat până la căsătorie și fiica sa stabilită în Statele Unite.

http://evz.ro/paranormalul-bebe-kovesi-misteriosul-sau-institut.html

 

Război la vârful statului. Scenariul lui Tăriceanu: Iohannis pregătește un nou Guvern tehnocrat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat ieri convins că președintele Klaus Iohannis vrea să forțeze demisia prim-ministrului Mihai Tudose și instalarea la Palatul Victoria a unui nou cabinet tehnocrat care să pregătească alegerile prezidențiale din 2019. Surse parlamentare au relatat EVZ că scenariul circula de luni bune pe scena politică. 

Copreședinte al coaliției de guvernare PSD-ALDE, Tăriceanu a spus că lui Iohannis îi convine actuala situație în care DNA i-a luat în vizor pe miniștrii socialdemocrați ai Dezvoltării și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pentru diferite Hotărâri de Guvern, pentru toți membri Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului Președinte, ca actualul guvern să fie destrămat, prim-ministrul să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim încă o dată cu un guvern de tehnocrați pentru că, iată, cu pași repezi, se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a spus Tăriceanu întro conferință de presă la Senat. 

http://evz.ro/razboi-varful-statului-scenariul.html

Acest articol are ca scop influențarea pozitivă a cititorilor. În sensul în care vă propun ca AZI să cheltuiți nebunește 3 lei pentru a cumpăra orice ziar vă place!

Premieră în Justiţia Română. Un judecător a decis că Dan Adamescu poate răspunde penal, la opt luni de la deces.

Curtea de Apel București a decis că miliardarul Dan Adamescu poate fi judecat penal, la opt luni după ce a trecut în neființă, deși legea prevede încetarea procesului penal. Concret, pe 25 septembrie, instanța a respins cererile și excepțiile ridicate de avocați, în cazul lui Dan Grigore Adamescu, și a decis continuarea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii, în dosarul întocmit de procurorii DNA în care fostul miliardar a fost trimis în judecată pentru prejudicierea SC Asigurare Reasigurare Astra SA.

În același dosar au fost trimiși în fața instanței foști șefi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, inclusiv Angela Toncescu. Asta, deși, instanța constată că „măsură preventivă a controlului judiciar pe cauţiune a inculpatului Adamescu Dan Grigore a încetat la dată decesului acestuia, 23.01.2017”.

http://evz.ro/premiera-justitia-romana-judecator-dan-adamescu.html

 

Care este interesul lui Putin în descinderea Patriarhului Kirill al Rusiei la aniversarea Preafericitului Daniel 

„La nivelul Federaţiei Ruse, patriarhia are un rol cu totul special, fiind inclusă în establishment, grupul de persoane care deţin puterea, şi în nomenclatorul Federaţiei Ruse. Acesta este unul dintre motivele  pentru care consider că ar trebui să privim totuşi cu atenţie această întâlnire“, este părerea lui Iulian Chifu, specialist în politică externă cu privire la vizita patriarhului Kirill în România. Specialiştii români consideră că descinderea în România la aniversarea de zece ani în fruntea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a Patriarhului Daniel anunţă şi creşterea intereselor Kremlinului în zonă. Asta pentru că în baza obiceiurilor din Federaţia Rusă, patriarhul rus face vizite externe doar cu aprobarea Kremlinului, chiar dacă, oficial, puterea politică şi Biserica din Rusia sunt separate şi nu au relaţii de subordonare.

http://adevarul.ro/news/eveniment/care-interesul-putin-descinderea-patriarhului-kirill-rusiei-aniversarea-preafericitului-daniel-1_59cceb385ab6550cb89d487f/index.html

 

Alături de ONG-urile USR şi M10. Iohannis s-a consultat despre Justiţie cu Poliţeanu, cel care a depus plîngere împotriva Ordonanţei 13

Cînd credeam că, în sfîrşit!, a descoperit ce atribuţii are ca preşedinte al ţării, Klaus Iohannis a făcut-o lată din nou. Şi-a trimis 3 consilieri prezidenţiali pentru a se consulta cu aşa-zisa „societate civilă” pe probleme legate de independenţa Justiţiei şi credibilitatea Curţii Constituţionale a României. De fapt, „societatea civilă” cu care s-au consultat consilierii preşedintelui reprezintă un melanj între oamenii Monicăi Macovei, ai lui Dacian Cioloş şi ai USR!

http://www.cotidianul.ro/iohannis-s-a-consultat-despre-justitie-cu-politeanu-cel-care-a-depus-plingere-impotriva-ordonantei-13-307755/

 

Toader: Am convingerea că votul negativ exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii ale magistraţilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi seară că are convingerea că votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii proiectului de modificare a legilor justiţiei exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii ale magistraţilor.

“Ţin să precizez şi am convingerea faptului că votul negativ exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii pe care magistraţii le au. Să nu ne ascundem după adevăr. Să nu vorbim numai de dragul frazelor ritoase şi, sigur, la adresa demnităţii, care este respectabilă şi care desfăşoară o activitate utilă, necesară, dar legile justiţiei datând de 13 ani, din 2004, dinainte de a intra în Uniunea Europeană, au consolidat în timp prin multiplele modificări statutul magistratului, procuror sau judecător, dar nu numai statutul profesional, de independenţă, de exercitate a atribuţiilor, ci şi colateral, privilegiile pe care şi le-au adus. Şi vă dau un exemplu care trebuie să-şi găsească o rezolvare. La un moment dat judecătorii au dat o decizie în care au stabilit că o normă juridică nu este abrogată, deşi fusese abrogată în mod explicit de legiuitor, iar pe cale de consecinţă toate salariile magistraţilor au crescut cu 50%”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

http://jurnalul.ro/stiri/justitie/toader-am-convingerea-ca-votul-negativ-exprima-si-dorinta-de-conservare-a-actualelor-privilegii-ale-magistratilor-753339.html

Acest articol are ca scop influențarea pozitivă a cititorilor. În sensul în care vă propun ca AZI să cheltuiți nebunește 3 lei pentru a cumpăra orice ziar vă place!

Se joacă viitorul Europei. Ascensiunea extremei dreapta în Germania, semnal de alarmă pentru Franța și Italia

Pentru Angela Merkel, intrarea în Parlament a partidului de extremă-dreapta AfD nu este principala grijă. Formarea unei coaliții de guvernământ unitară, măcar în linii generale, este marea provocare. 

Partidul „galben“ din „Coaliția Jamaica“, FDP, deja a pus condiții pe problemele imigrației și de energie. Nici „Verzii“ nu sunt pe aceeași lungime de undă cu Merkel.

Negocierile pleacă de la un punct extrem de pozitiv. Guvernarea Merkel are drept rezultat o economie în creștere, reducerea șomajului de la 11% (în 2005) la 3,7%, bugetul Guvernului înregistrează un surplus. Acestea sunt elementele-forte ale cancelarului german, care i-au asigurat și rolul de lider în Uniunea Europeană. Însă acum a pierdut din susținerea internă, ceea ce poate submina și rolul ei european. Lideri europeni, în frunte cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, intenţionau să profite de oportunitatea oferită de obţinerea unui nou mandat de către cancelarul Angela Merkel pentru a aprofunda integrarea în zona euro într-o perioadă în care Uniunea Europeană se bucură de o relansare economică neaşteptat de solidă.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/„coalitia-jamaica“-a-angelei-merkel-se-clatina-de-la-inceput—italia-se-teme-ca-alegerile-din-germania-vor-incuraja-partidele-de-extrema-dreapta-471058

 

Ilie Năstase: ”Cu Hugh Hefner jucam tenis și făceam petreceri în pijamale”

Vestea că fondatorul imperiului Playboy a murit miercuri (joi, ora Românei), la vârsta de 91 de ani, l-a întristat şi pe Ilie Năstase, primul român care l-a vizitat la celebrul conac din Los Angeles. Cei doi nu și-au dat doar mâna, ci au fost chiar amici: jucau tenis și se distrau la petreceri în pijamale.

Hugh Hefner şi Ilie Năstase (71 de ani) par făcuţi din acelaşi aluat, căci femeile frumoase, petrecerile excentrice şi glumele fără perdea au făcut mereu parte din viaţa lor. Destinul i-a şi adus faţă în faţă, în anii ’70, căci fostul mare tenisman român s-a numărat printre celebrităţile mondiale care i-au călcat pragul conacului din Los Angeles, celebrul “The Mansion”, Raiul “iepuraşilor” Playboy. Mai mult, Ilie nu a fost doar primul lider al ierarhiei ATP, ci şi primul român care l-a vizitat la domiciliu pe Hugh Hefner. Al doilea a fost Dan Silviu Boerescu, fost redactor-şef al revistei “Playboy” România, care s-a întâlnit cu americanul în 2000 şi în 2006.

http://www.click.ro/vedete/romanesti/ilie-nastase-cu-hugh-hefner-jucam-tenis-si-faceam-petreceri-pijamale

 

Raport: România are drumuri mai proaste decât Tanzania, Uganda sau Burundi

Per total, România se găsește pe locul 68 din 137 în privința competitivității economice, însă în privința calității infrastructurii rutiere țara noastră este surclasată de foarte multe state considerate a fi în ”lumea a 3-a”.

La acest capitol, România ocupă locul 120 din 137 de locuri, fiind în urma unor țări ca Tanzania (90), Uganda (91), Laos (94), Etiopia (97), Cambodgia (99), Sierra Leone (101), Bangladesh (105), Guatemala (106), Liberia (111), Burundi (112), Benin (113), Zimbabwe (116), Malawi (117), Nepal (118) sau Venezuela (119).

https://www.libertatea.ro/stiri/romania-drumuri-mai-proaste-decat-tanzania-uganda-burundi-1983918

 

În Europa de Est, majorările salariale sunt criticate pentru că distrug modelul economic al forţei de muncă ieftine. În Europa de Vest, BCE încurajează salariile mai mari pentru că ele vor salva economia

Cu greve răsunătoare pentru salarii mai mari la Audi şi Tesco în Ungaria, la Fiat în Serbia, la VW în Slovacia, la companii mari occidentale, au luat amploare avertismentele despre zdruncinarea modelelor de afaceri din Europa de Est bazate pe forţa de muncă ieftină – avantajul suprem de competitivitate al regiunii în faţa Vestului.

În vest, în Germania, unul dintre cele mai puternice sindicate europene, IG Metall, vrea o majorare salarială de 6% pentru două milioane dintre salariaţii pe care-i reprezintă. Iar preşedintele BCE Mario Draghi încurajează aceste pretenţii. Salariile mai mari i-ar uşura munca.

Cu presiunea preţurilor slăbind la nivel global din cauze precum globalizarea, tehnologia şi petrolul ieftin, creşterile salariale în ţări precum Germania sunt parte din ceea ce şefii băncilor centrale din zona euro spun că este nevoie pentru a accelera inflaţia la niveluri mai normale şi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a economiei regiunii, scrie Financial Times. 

http://www.zf.ro/business-international/europa-est-majorarile-salariale-criticate-distrug-modelul-economic-fortei-munca-ieftine-europa-vest-bce-incurajeaza-salariile-mari-vor-salva-economia-16747182

 

Un oligarh născut în Moldova dă o nouă lovitură, după ce a schimbat liderii pieţei româneşti

Oligarhul rus de origine moldoveană Boris Mints (59 de ani), care a iniţiat procesul de formare a celui mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, este pe cale să mai încheie o tranzacţie de proporţii care îi va spori substanţial averea. El discută vânzarea unei pachet important de acţiuni din compania sa O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari din Rusia, către un dezvoltator chinez.

Surse citate de Reuters spun că pachetul de acţiuni este vizat de al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar chinez, compania Vanke. O1 Properties deţine 12 centre de afaceri în Moscova evaluate la circa 4 mld. dolari. Banii din vânzare ar urma să fie utilizaţi pentru noi achiziţii, spun sursele citate.

http://www.capital.ro/mints-un-oligarh-nascut-in-moldova-da-o-noua-lovitura.html

Acest articol are ca scop influențarea pozitivă a cititorilor. În sensul în care vă propun ca AZI să cheltuiți nebunește 3 lei pentru a cumpăra orice ziar vă place!

EUROPA LEAGUE    •   LUGANO – FCSB 1-2. Dică a explicat ce le-a zis jucătorilor la pauză + mesaj pentru Șumudică: “Mă aștept să reacționeze acum” 🙂

Nicolae Dică e bucuros că echipa sa a revenit după pauză și s-a impus în deplasarea de la Lucerna cu Lugano, scor 2-1. A explicat ce le-a zis fotbaliștilor la pauză. 

“Am făcut o primă repriză foarte slabă, nu la nivelul nostru. Cred că am intrat puțin relaxat. Jucătorii au gândit că meciul va fi ușor. Eu i-am avertizat că nu va fi așa. Prima repriză le-a ieșit acel pressing sus.

Le-am zis la pauză că trebuie să fim mai agresivi, să jucăm mingea la margine, să avem o posesie mai bună. Să ținem mai mult de minge, ne-am creat ocazii de a marca. Lucrul pozitiv e că am revenit după ce am fost conduși.

Nu a fost pedeapsă la Ovidiu. L-am scos pentru că aveam nevoie de un jucător mai ofensiv. Man arată o maturitate extraordinară. Ține bine de minge. Mi-a ieșit această schimbare.

http://www.gsp.ro/international/europa-league/dica-a-explicat-ce-le-a-zis-jucatorilor-la-pauza-mesaj-pentru-sumudica-ma-astept-sa-reactioneze-acum-521895.html

 

Albaiulienii DATORI VÂNDUȚI. La doar 3 luni de la aprobarea în Consiliul Local a salariilor de bază, Primăria pregătește un împrumut de peste 20 de milioane de euro

Administrația locală din Alba Iulia contractează un alt împrumut de 100 milioane de lei, prin emisiune de obligaţiuni municipale. Motivul este realizarea unor investiţii publice în municipiu, printre care, restaurarea Palatului Principilor, construirea unui baze sportive cu ştrand public şi finanţarea monumentului Marii Uniri.

Marţi, 26 septembrie pe ordinea de zi în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia se află un proiect de hotărâre pe această temă. Administraţia locală intenţionează să contracteze şi să garanteze cu venituri proprii o finanţare rambursabilă internă, prin emisiune de obligaţiuni municipale, în sumă de maximum 100.000.000 de lei sau denominată în moneda euro, cu o maturitate cuprinsă între minim 10 ani şi maximum 20 de ani.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru realizarea obiectivelor prioritare de investiţii, în contextul generat de intrarea în Anul Centenarului – 2018 şi de implementarea în premieră în România a conceptului de Smart City.

http://opiniatransilvana.ro/albaiulienii-datori-vanduti-la-doar-3-luni-de-la-aprobarea-in-consiliul-local-a-salariilor-de-baza-primaria-pregateste-un-imprumut-de-peste-20-de-milioane-de-euro/

 

Delapidare cu antepronunţare 

# Pe cine vrea, dacă vrea, să protejeze DIICOT în frauda de la Spitalul Judeţean Argeş? # În comunicatul de presă, DIICOT spune că şefa Amaliei Dumitraşcu, directoarea financiară Rodica Beşliu, a semnat „fără vinovăţie” cele 70 de bilete la ordin în valoare de 3,9 milioane lei. De unde ştia DIICOT acest lucru, fiindcă la ora emiterii comunicatului de presă nici Amalia Dumitraşcu şi nici şefa ei, Rodica Beşliu, nu fuseseră aduse încă la audieri? # Arestările de săptămâna trecută au confirmat 100% dezvăluirile din Jurnalul de Argeș, care a avertizat încă din august 2014 asupra activității infracționale a Amaliei Dumitrașcu

http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/dezvaluiri/item/23433-delapidare-cu-antepronuntare

 

Fiul omului de afaceri clujean Sever Mureșan a amenințat că se sinucide

Fiul omului de afaceri Sever Mureşan s-a urcat pe o macara amplasată în sectorul 6 din capitală și a coborât de pe aceasta doar după 10 ore, timp în care a ameninţat că se sinucide.

Ştefan Mureşan era nemulţumit că ar fi trebuit să primească mai multe sume de bani care nu au ajuns în posesia sa. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov au precizat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a coborât de pe macaraua amplasată pe Bulevardul Uverturii miercuri seara.

http://gazetadecluj.ro/fiul-omului-de-afaceri-clujean-sever-muresan-amenintat-ca-se-sinucide/

 

Asfaltarea оn Craiova, „odisee“ fără sfârșit

Craiovenii se plâng că asfaltarea străzilor, trotuarelor și parcările din cartierele orașului sunt o „odisee“ fără sfârșit. Lucrările au început, în unele cazuri, cu ani în urmă, și nu au fost încheiate nici până în prezent. S-a început cu asfaltarea străzilor, în urmă cu doi ani, în 2016 s-a luat o pauză, pentru „că a venit iarna“, s-a continuat în anul acesta cu schimbarea bordurilor, s-au pavat trotuarele, iar de două săptămâni s-au blocat la mijlocul străzilor cu marcajele. Cam așa se întâmplă în cartierul 1 Mai, în zona de blocuri de pe strada Victor Gomoiu, strada Dr. Ion Augustin și strada Popoveni, dar nu sunt singurele locuri din Craiova cu probleme.

http://www.gds.ro/Local/2017-09-29/asfaltarea-in-craiova,-odisee-fara-sfarsit/

Acest articol are ca scop influențarea pozitivă a cititorilor. În sensul în care vă propun ca AZI să cheltuiți nebunește 3 lei pentru a cumpăra orice ziar vă place!

BOMBĂ! Frații Negurici nu au declarat 10 milioane de euro la Finanțe

Frații Negurici, care au construit celebrul cartier de blocuri din Copou, Exclusive Residence, nu au declarat la organele fiscale venituri în valoare de aproape 10 milioane de euro  Banii reprezintă sumele încasate din vânzarea de apartamente în decursul anilor 2014 și 2015  În prezent, Marta Negurici, mama celebrilor frați și „dezvoltatorul imobiliar din acte” se judecă cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice, contestând executarea silită  Controlul a fost realizat de către inspectori ai Fiscului de la Bacău, care au descoperit că dezvoltatorul s-a sustras de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor către asigurările de sănătate și sociale  Vânzările, dar și alte operațiuni comerciale erau consemnate în registrele contabile, dar nu erau declarate și în fața statului pentru a fi impozitate conform legilor în vigoare

https://www.7est.ro/fara-categorie/item/216039-bomba-fratii-negurici-nu-au-declarat-10-milioane-de-euro-la-finante.html

 

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE ÎN CAZUL TINEREI DIN CONSTANŢA UCISE DE O PRESUPUSĂ RĂCEALĂ / “La autopsie, plămânii ei erau plini de puroi!”

Primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoş, ne-a declarat că tânăra Lavinia Taraban ar fi ajuns la spital, după ce a mâncat, într-o seară, o felie de tort, în urma căreia s-ar fi simţit rău. 

Fata a fost diagnosticată iniţial cu enterocolită, susţine edilul, a urmat tratament de specialitate timp de aproximativ o săptămână, dar starea acesteia a continuat să se deterioreze. „Am auzit că Lavinia respira foarte greu şi obosea repede, iar la un moment dat, medicii au fost nevoiţi s-o intubeze. Ulterior, şi-a mai revenit, după care, iar i s-a făcut rău. La priveghi, oamenii spuneau aseară că la autopsie, plămânii ei erau plini de puroi”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Cornel Cocoş.

http://www.cugetliber.ro/stiri-social-rasturnare-de-situatie-in-cazul-tinerei-din-constanta-ucise-de-o-presupusa-raceala-la-autopsie-plamanii-ei-erau-plini-de-puroi-331311?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=stiri-recente-sticky&utm_campaign=Impact_stiri_recente

Acest articol are ca scop influențarea pozitivă a cititorilor. În sensul în care vă propun ca AZI să cheltuiți nebunește 3 lei pentru a cumpăra orice ziar vă place!

Ioan Beşa, un criminal feroce provenit dintr-o familie prosperă

Criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, care s-a sinucis marţi după-amiază într-o celulă din Penitenciarul Botoşani, provenea dintr-o familie respectabilă şi cu o situaţie financiară bună din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, locuit în  mare majoritate de romi.

Ioan Beşa, tânărul care, la numai 23 de ani, a îngrozit o ţară întreagă prin fapta sa şi care a dat o ultimă „reprezentaţie” acum două zile, când s-a spânzurat tot cu multă înverşunare, era departe de imaginea de hoinar pe care şi-a creat-o locuind într-o maşină, lângă Gara Burdujeni, înainte de a comite omorul din 20 iulie de pe peronul Gării din Burdujeni. Tatăl lui Ioan Beşa era inginer şi a murit cu câţiva ani în urmă, în timp ce mama sa este proprietara unui  magazin în Mironu, cu o situaţie financiară mult peste media celor din sat.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-09-28/Ioan-Besa-un-criminal-feroce-provenit-dintr-o-familie-prospera#ixzz4u25mJmya 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*