Cătălin Voicu a creat o rețea. Formată din generali SIE, SRI, procurori, judecători, polițiști. Rețea devenită un mijloc de șantaj și persuasiune. Cu caracter informativ. În uzul PSD, dar și instrument în bătălia politică internă. Cum a început totul? În decembrie 1989 Cătălin Voicu era ofițer de armată, transmisionist în blindatul comandantului Regimentului 2 Mecanizate. Dumitru Iliescu conducea un blindat, din aceeași unitate. În care s-a plimbat Ion Iliescu. De la CC la Armată, de la Armată la Televiziune. Unul devine aghiotant al noului Procuror General Gheorghe Robu (C. Voicu), altul devine ”umbra protectoare” a lui Ion Iliescu. Amândoi se regăsesc în Serviciul de Protecție și Pază, comandant Dumitru Iliescu. Creează cea mai mare rețea de ofițeri acoperiți în Justiție. Preluată și folosită de-a lungul a 20 de ani. În relație cu o mulțime de politicieni. Își consolidează puterea odată cu suișurile și coborârile lui Ion Iliescu din Dealul Cotroceniului. Cea mai elocventă dovadă a puterii lui Cătălin Voicu sunt discursurile din Parlament, de ieri:

– ”In opinia mea, DNA in mod gresit si chiar grav ne-a dat sa vedem continutul dosarelor, 12 la numar, ceea ce ar fi trebuit sa cunoasca doar procurorul. () DNA trebuie sa justifice de ce trebuie arestat Voicu. Nu este nicio proba care sa justificie acest lucru. Ioan Ghișe, senator PNL

– De-a dreptul surprinzătoare a fost poziţia adoptată de vorbitorul din partea PDL, Iulian Urban. Acesta a spus că “drama lui Cătălin Voicu este aceea că a fost supus unui linşaj mediatic” şi a precizat că nu trebuie transformată o procedură legală într-un circ. “Una este să dezbaţi o stenogramă şi alta să treci pe burtieră asocierea cu un mafiot, să pui muzică din filme cu mafioţi. Este linşaj public și CNA a permis acest lucru”, a mai spus Urban

– “Scurgerea de informaţii în presă din dosarul DNA este ilegală, având în vedere faptul că probele trimise şi la Senat fac parte dintr-o fază procedurală secretă, urmărirea penală”, a spus Dan Șova. Senatorul PSD-ist a anunțat că grupul PSD va solicita luni conducerii Senatului înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru a cerceta modul în care transcripturile din dosarul DNA au ajuns la presă, el menţionând că pasul următor va consta în sesizarea organelor de urmărire penală pentru stabilirea vinovaţilor și a măsurilor ce se impun.

PSD, PDL și PNL au declarat că vor vota pentru solicitarea DNA. Și atunci care sunt cei 40 de senatori care nu și-au ascultat șefii de partid și au preferat ”să nu deschidă Pandorei”, așa cum i-a amenințat Voicu?

Tags:

This article has 6 comments

 1. Raspunsul la intrebarea ta se poate gasi in grupul de senatori PDLca pesedistii si penelistii au voatat la vedere
  Realitateaq este ca grupul de specialisti in informatii, intrat in PD odata cu partiduletul lui Magureanu,a ajuns la guvernare si ii inregistreaza pe cei care pana acum au stat in umbra lui Iliescu.
  Grav este ca temele de campanie ale presedintelui Basescu s-au bazat pe inregistrarile ambientale ale SRI si DNA. Nici atat nu se mai sinchisesc sa ascundadand pe piata stenogramele Voicu.
  Le asteptam si pe cele cu Iliescu, Hrebenciuc, mnogulii de presa.

 2. In toata increngatura asta am o nelamurire.

 3. felicitari pentru prestatia de aseara de la nasul

 4. Am o intrebare colaterala,dar context: domnule DA sunteti in proces de a-l urma pe Cristoiu pe drumul de succes catre basescianismul biruitor?
  Ma intereseaza pentru ca vazadu-va ieri cand zapam ,la base-nasul,mi-am piuerdut 5 minute din timpul meu ca sa aud ce aveti de spus. Ca sa nu va mai urmaresc pe viitor mi-ar fi util raspunsul la intrebare. Daca a fost doar o scapare de indignare sfanta impotriva MAFIOTULUI pesedist Voicu atunci spuneti,daca nu ,NU!
  PS
  Chiar ati saracit dupa cum spune ITM?

 5. Dane, i-as adauga si pe cei 27 care au lipsit. Nu prea cred ca e vreunul care ar fi votat pro arestare dar nu a putut sa ajunga Oricum, e un razboi pe care nu credeam ca o sa il vad vreodata in Ro. Fabulos!

 6. Draga Dane, trebuie sa te dezamagesc. RETEAUA TRAIESTE SI ESTE SI MAI VIRULENTA SI MAI PERVERSA! Iti recomand sa citesti pe site-ul Agentiei de investigatii si sa vezi cum traseistul penal TOBA impreuna cu GENERALUL DE 2 LEI SAVOIU amandoi membri ai activi ai retelei HREBENCIUC-MITICA ILIESCU VANGHELIE au decapitat Federatia Militarilor din Romania singurul ONG al militarilor neinregimentat politic si, scotandu-l de la naftalina pe controversatul general DEGERATU au transformat acest ONG in anexa structurilor de informatii fidele Cotroceniului. Citeset si vezi ca este interesant!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*