Dosarul „Belina” o ia la vale, pe urmele anchetării Ordonanței 13

Dosarul vizează trecerea, prin hotărâri de guvern, a insulei Belina şi a Braţului Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care ulterior le-a închiriat societăţii comerciale Teldrum SA. Avocatul Cristian Ene, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că, în cazul acuzelor care le sunt aduse Rovanei Plumb şi lui Sevil Shhaideh în dosarul „Belina”, există oportunitatea ca decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind anchetarea de către procurori a modului de emitere a OUG 13 să se aplice: „O Hotărâre de Guvern sau de ministru rămâne o decizie a Executivului. Astfel că există oportunitatea să se aplice şi asupra actului administrativ emis ce implică scoaterea unui teren din proprietatea statului și trecerea lui în proprietatea publică a statului, adică a Consiliului Județean. Astfel că, decizia CCR poate avea incidență în acestă cauză, dacă se va analiza doar caracterul de oportunitate în cauză. Însă, acuzatorul DNA trebuie să verifice numai caracterul de legalitate al actelor emise de Guvern, ministru, așa cum a precizat decizia CCR”. 

dosarul-belina-la-vale-urmele-anchetarii.html

 

Scandal între ziariști pe tema: Cine iubește mai tare „Organu”?

Doi jurnaliști de renume au fost la un pas să repete scena violentă în care fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, l-a agresat pe senatorul Mihai Goțiu, în studioul B1TV. De această dată, în studioul Realitatea TV, protagoniștii au fost Liviu Avram, redactor șef adjunct al ziarului „Adevărul” și Stelian Negrea, freelancer. Scandalul a izbucnit atunci când Negrea a spus că DNA orbecăie în jurul lui Liviu Dragnea

scandal-intre-ziaristi-cine-iubeste-mai-tare-organul.html

 

Cresc amenzile, dar şi punctul de pensie – efectul de domino al mutării contribuţiilor la angajat 

Intenţia Guvernului de a muta contribuţiile de la angajator la angajat va avea mai multe efecte secundare cu impact asupra buzunarelor românilor: pensiile şi contribuţiile la pensii se vor majora, însă amenzile rutiere vor creşte.

Guvernul vrea să transfere contribuţiile sociale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018, măsura ce va necesita o majorare a salariului brut cu 22,75%, cât însumează aceste contribuţii. Angajatorii vor fi obligaţi prin lege să majoreze salariul brut al angajaţilor, a anunţat ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa. Dacă ei nu vor face acest lucru, salariile nete ale românilor din privat vor scădea. 

http://adevarul.ro/economie/bani/efect-domino-mutarii-contributiilor-laangajat-cresc-amenzile-punctul-pensie-1_59c91bae5ab6550cb884f6f3/index.html

 

PSD blochează oficial o anchetă DNA. Dragnea a judecat și a decis că Shhaideh și Plumb sunt nevinovate 

Pentru prima oară, liderii social-democrați anunță public că se vor opune urmăririi penale a unui ministru. În plus, Dragnea și Tăriceanu vor ca guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între DNA și Executiv. Până acum, declarativ, liderii PSD nu se opuneau solicitărilor transmise de DNA către Parlament, chiar dacă, adesea, prin vot secret, le respingeau ulterior. Dragnea și-a început mandatul de președinte al PSD promițând că partidul său nu se va mai opune solicitărilor procurorilor de ridicare a imunității unor parlamentari.

PSD face zid în jurul miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, fiind pentru prima dată când Liviu Dragnea se opune pe față unei solicitări a DNA de ridicare a imunității parlamentare.

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au susţinerea PSD, toţi membrii conducerii social-democrate cerându-le celor doi miniştri să nu demisioneze, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea. În dosarul Belina, vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu, iar pentru ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb s-a cerut aprobarea urmăririi penale din partea Camerei Deputaților.

http://romanialibera.ro/politica/partide/analiza–romania-libera—psd-anunta-public-ca-va-bloca-anchetarea-rovanei-plumb–cum-si-de-ce-si-a-schimbat-dragnea-pozitia-fata-de-cea-din-2015-470636

 

Inspecţia judiciară anunţă cercetarea disciplinară faţă de Codruţa Kovesi, Marius Iacob şi Gheorghe Popovici

La solicitarea celor de la „Lumea justiţiei”, Inspecţia judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a comunicat că întreaga conducere a DNA va fi supusă cercetării disciplinare în urma plîngerilor formulate de procurorii revocaţi Iorga Moraru şi Doru Tuluş! Sînt vizaţi Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, Marius Iacob, adjunctul şefei DNA, şi Gheorghe Popovici, procuror şef de secţie la DNA.

În această adresă, Inspecţia judiciară precizează: „Apreciind că există indiciile săvîrşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare” faţă de cei de mai sus. Se mai spune în Adresă că, la finalizarea cercetării disciplinare, pot dispune fie admiterea sesizării, fie respingerea ei.

http://www.cotidianul.ro/inspectia-judiciara-anunta-cercetarea-disciplinara-fata-de-codruta-kovesi-marius-iacob-si-gheorghe-popovici-307583/

 

Duș rece din partea BNR. Ce spune Vasilescu despre creșterea economică

Toate ţările din Uniunea Europeană îşi doresc o creştere economică sustenabilă, dar pe care România încă nu o are, modelul cel mai potrivit pentru noi fiind cel de dezvoltare durabilă, a declarat, luni, într-un forum de specialitate, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR). 

Oficialul BNR a punctat faptul că, în 2008, România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, însă la un an distanţă a înregistrat un recul semnificativ, până la -7,1%. 

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/dus-rece-din-partea-bnr-ce-spune-vasilescu-despre-cresterea-economica-752915.html

 

Bombă sexy, numită inspector şcolar la ISJ Arad. Iubitul ei e fratele prefectului

O figură cel puțin controversată a fost numită în funcția de inspector școlar la ISJ Arad. Iubita fratelui prefectului de Arad a primit funcția de inspector școlar pentru „educație permanentă”, conform SpecialArad.ro. Numirea acesteia este una neașteptată întrucât profesia de bază a domnișoarei Violeta Varga este cea de logoped.

Potrivit romanialibera.ro, motivele pentru care Violeta Varga a fost considerată potrivită pentru post sunt dificil de identificat dat fiind că CV-ul ei nu este unul public, iar alte informații privind proiectele sale anterioare nu sunt accesibile publicului larg, curios de competența și istoricul profesional al Violetei.

http://www.click.ro/news/national/bomba-sexy-numita-inspector-scolar-la-isj-arad-iubitul-ei-e-fratele-prefectului

 

Rezultatele alegerilor din Germania: Victorie ”amară” pentru Merkel. Încep negocierile pentru coaliția de guvernare: Schulz și AfD se luptă pentru opoziție

CDU/CSU – Partidul Angelei Merkel a obținut 33% dintre voturi. Pe locul doi vine SPD – partidul lui Martin Schulz, cu 20,5% dintre sufragii, iar pe locul trei se află AfD – patridul de extremă dreapta cu 12.6%. Următoarele trei partide sunt FDP cu 10,7%, Partidul de Stânga  – 9,2% și Verzii cu 8,9%. Restul partidelor, care nu au reușit să atingă pragul de 5 procente pentru a intra în Bundestag au acumulat 5,1% dintre sufragii.

Rezultatele arată că marii perdanți ai alegerilor de duminică sunt conservatorii, care au obținut un scor cu 8,5% mai mic decât în urmă cu patru ani și social-democrații care au pierdut – 5,2%.

Câștigătorii sunt, fără îndoială, AfD, care au cu 7,9% mai multe voturi decât în 2013 și FDP cu o creștere de 5,9%, ambele partide nereușind în urmă cu patru ani să intre în Bundestag. Verzii și Partidul de Stânga au obținut scoruri sensibil mai mari decât la scrutinul precedent, păstrându-și cel mai probabil numărul de mandate din ultimii patru ani.

http://www.libertatea.ro/stiri/alegeri-parlamentare-germania-2017-1978110

 

Revolta angajatorilor: Prin modificările la Codul Muncii, statul ne cere prea multe hârtii, iar noi nu găsim angajaţi. Aducem vietnamezi cu salarii de 2.200 de lei net. Inspecţia muncii: Există şantiere în care muncitorii au contracte de 2 ore pe zi şi stau 12 ore la muncă

Companiile sunt îngrijorate de noile modificări ale Codului muncii, pentru că nu ştiu cum să aplice legea astfel încât să nu rişte amenzi de la inspectorii de muncă.

În acelaşi timp, au dificultăţi în recru­ta­re din cauza deficitului de personal şi sunt nevoite să aducă muncitori asiatici la costuri mai mari, dar şi cu retenţia angajaţilor din Ge­ne­raţia Z, mai puţin stabilă, arată concluziile con­­ferinţei „Piaţa muncii – de la realităţile de astăzi, la predicţiile de mâine“, organizată ieri de firma de audit şi consultanţă fiscală KPMG în parteneriat cu ZF.

Companiile acuză autorităţile că au biro­cratizat foarte mult procedurile prin noile modificări ale Codului muncii – cum este cazul menţionării orei venirii şi plecării fiecărui anga­jat de la birou-  şi nu ştiu cum să aplice legea pentru a evita amenzile.

http://www.zf.ro/special/revolta-angajatorilor-modificarile-codul-muncii-statul-ne-cere-prea-multe-hartii-iar-gasim-angajati-aducem-vietnamezi-salarii-2-200-lei-net-inspectia-muncii-exista-santiere-muncitorii-au-contracte-2-16742213

 

BNR pregătește măsuri de restricționare a creditului de consum

ALERTĂ Evoluția împrumuturilor acordate de bănci populației a intrat din nou în atenția BNR, care arată că este posibilă o plafonare a gradului de îndatorare astfel încât să se evite situația în care clienții ajung în incapacitate de plată.

Creditarea bancară nu a mai ţinut capul de afiş al presei în ultimele luni, mai ales după ce evoluţia pozitivă a sistemului bancar s-a păstrat, dar şi pe fondul „ofertei“ excesive de subiecte din partea guvernului şi a Parlamentului. Pentru Banca Naţională a României (BNR) creditarea a rămas încă un subiect foarte important, lucru normal în condiţiile în care starea sistemului bancar este una dintre principalele atribute ale instituţiei.

http://www.capital.ro/bnr-pregateste-masuri-de-restrictionare-a-creditului-de-consum.html

 

Continuă războiul FCSB – CFR Cluj » Dan Petrescu, replică pentru MM Stoica și Nicolae Dică

Rănile au rămas încă deschise între FCSB și CFR Cluj. Cele două cluburi s-au atacat în mai multe rânduri în ultimele zile, iar Dan Petrescu n-a uitat să le dea replica steliștilor.

Nicolae Dică și Mihai Stoica au acuzat jocul echipei lui Dan Petrescu, susținând că este mult prea defensiv. În schimb, Dan Petrescu le-a răspuns după ce formația sa a marcat de 3 ori cu Astra Giurgiu și a câștigat cu 3-2.

“Asta este, alții joacă și dau un gol sau niciunul. Iar noi nu jucăm și dăm 3 goluri. Ăsta-i fotbalul”, a zis Dan Petrescu la TV Telekom Sport. 

CFR Cluj are 23 de goluri marcate în 12 partide, având cel mai bun atac din Liga 1. FCSB are doar 18 goluri înscrise, însă doar 8 primite, având cea mai bună defensivă a campionatului.  

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/continua-razboiul-fcsb-cfr-cluj-dan-petrescu-replica-pentru-mm-stoica-si-nicolae-dica-521643.html

Tags:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*