Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă: „Atunci când luam ceva de la unii pacienți săraci aveam impresia că-i jefuiesc.”

Cei care îl cunosc pe academicianul Leon Dănăilă nu sunt deloc surprinşi de felul în care-şi abordează „celebritatea”: cu modestie. Operează și la 84 de ani, la Spitalul „Gh. Marinescu” din București, iar cercetarea și cărțile publicate sunt singura avere pe care o are. Ca să le poată tipări și-a vândut inclusiv apartamentul. Dar nu câștigă nimic din drepturile de autor, pentru că în 2015 le-a vândut preotului Victorim, de la Putna. Nu i-a dat ni- ciun leu până acum și nici nu l-a întrebat pe preot ce face cu banii pe care îi încasează pentru că „mi-a fost jenă”. De ce a intrat în politică? „Eu nu m-am dus acolo pentru mine, ci să mai capăt ceva pentru spital, pentru Sănătate”, repetă aproape obsesiv savantul, în timpul interviului acordat Evenimentului zilei. Mărturisește că a obosit să fugă de la spital în Parlament și iar la spital: „Poate mai stau un an la spital. Și ajunge!”.

http://evz.ro/leon-danaila-atunci-cand-luam-ceva.html

 

Lacul Belina trebuie să se întoarcă, anul viitor, la Apele Române. Minciuna din nota de fundamentare a HG care a detonat PSD

Comunicatul DNA prin care anunță că vicepremierul Sevil Shhaideh este cercetată penal și că se cere avizul Camerei Deputaților pentru anchetarea ministrului Rovana Plumb aduce în actualitate două hotărâri de Guvern din 2013, când era în funcție Cabinetul Victor Ponta. E vorba de actele prin care Lacul Belina și Brațul Pavel, din comuna teleormăneană Seaca, au trecut din administrarea Apelor Române în cea a Consiliului Județean Teleorman, condus în acea perioadă de Adrian Gâdea, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, portofoliul lui Shhaideh. Gâdea este cercetat deja în acest dosar, în care a fost reținut, pe 13 iulie, administratorul celebrei firme teleormănene Teldrum.
Cele două hotărâri sunt HG 848/2013, adoptată la 6 noiembrie în acel an, și 943/2013, adoptată la 27 noiembrie. Înainte de a discuta despre ele, trebuie spus că Victor Ponta, audiat ca martor în această cauză, spune că dosarul este din 2014, probabil citând datele de pe citația sa, dar asta nu înseamnă că partea care privește adoptarea celor două decizii în Executiv este cercetată tot din acel an, putând fi vorba de o extindere a cercetărilor făcută chiar în această vară.

lacul-belina-apele-romane.html

 

Le cerem scuze cititorilor la care azi nu ajunge Gazeta Sporturilor (n.n. protest apărut în toate ziarele) » De ce protestează difuzorii de presă?

Astăzi, în anumite zone din București, în special în sectorul 4, chioșcurile de ziare sunt închise.
E un eveniment care s-a repetat de foarte puţine ori în ultima sută de ani în România. Difuzorii de presă protestează împotriva abuzurilor primăriilor și, în primul rând, împotriva primarului Daniel Băluţă, din sectorul 4.
Gazeta Sporturilor le cere scuze cititorilor săi afectaţi.
În același timp, publicăm o frază fundamentală din comunicatul prin care Patronatul Difuzorilor de Presă își explică decizia: “Fără puncte de vânzare de presă amplasate pe domeniul public, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată, va fi restrâns dreptul constituţional la informare, iar presa scrisă din România își va înceta existenţa, exact în anul Centenarului Marii Uniri!”.

http://www.gsp.ro/gsp-special/media/le-cerem-scuze-cititorilor-la-care-azi-nu-ajunge-gazeta-sporturilor-de-ce-protesteaza-difuzorii-de-presa-521548.html

 

Surse: PSD le obligă pe Shhaideh şi pe Plumb să rămână în guvern ca să-l salveze pe Dragnea. Ministrul Fondurilor Europene ar vrea să demisioneze 24 septembrie 2017

De teamă să nu piardă partidul în favoarea lui Mihai Tudose, liderul PSD Liviu Dragnea va propune ca Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb să rămână în continuare în Guvern, în ciuda prejudiciilor  de imagine. Surse din PSD au declarat pentru Adevărul că Rovana Plumb ar vrea să demisioneze, însa Dragnea i-a cerut să rămână, cu promisiunea că nu i va ridica iminitatea ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Ponta cere demisia lui Dragnea din fruntea PSD. „Liviu, eşti în stare … Conducerea PSD se va reuni luni dimineaţă pentru a stabili strategia politică, după ce vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA în dosarul privind trecerea lacului Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, condus, direct sau prin apropiaţi, de Liviu Dragnea.

http://adevarul.ro/news/politica/surse-psd-obliga-shhaideh-plumb-ramana-guvern-sa-l-salveze-dragnea-ministrul-fondurilor-europene-vrea-demisioneze-1_59c7e1575ab6550cb87d6126/index.html

 

A început bătălia pentru Curtea de Conturi: Inginerii Niculae Bădălău și Anca Boagiu vânează câte un scaun

În interiorul PSD a început competiția pentru șefia Curții de Conturi, iar liberalii speră să obțină și ei unul din cele șase posturi vacante. Printre doritori se numără Niculae Bădălău (PSD) și Anca Boagiu (PNL),  beneficiari ai unei noi legi care le permite și inginerilor să ocupe posturi la Curtea de Conturi.
Mandatul președintelui Curții de Conturi Nicolae Văcăroiu expiră în luna octombrie și atunci vor părăsi instituția atât vicepreședintele Doina Dascălu cât și alți patru membri ai plenului instituției. Parlamentul urmează să voteze numiri pentru aceste posturi, mandatele fiind de nouă ani de zile, iar salariile ajungând la 16.000 de lei.

http://m.romanialibera.ro/politica/institutii/a-inceput-batalia-pentru-curtea-de-conturi–inginerii-niculae-badalau-si-anca-boagiu-vaneaza-cate-un-scaun–470067

 

Dezamăgirea unui tânăr magistrat. Justiția română, văzută de o judecătoare: “Măcinată, înecată”

Judecătoarea Mădălina Elena Vladu-Crevon de la Tribunalul Gorj face o radiografie a situației actuale din justiție, în contextul ultimelor scandaluri, exprimându-și dezamăgirea și concluzionând că “nu s-ar fi întâmplat nimic din toate acestea dacă s-ar fi respectat legea…legea și atât!”.
“Niciodată justiția nu a fost supusă mai mult ca acum unei succesiuni de implozii menite parcă să dezmembreze ireversibil întregul eșafodaj construit cu atâta trudă în ultimii 20 de ani…nu îmi este deloc indiferent să constat că multe din idealurile pentru care am făcut primii pași ca judecător, se risipesc constant. Recunosc că am avut naivitatea să sper că vom ajunge să ne mândrim cu o justiție puternică și autoritară, bazată pe legi clare, simplificate și pe decizii predictibile, ferme, la adăpost de orice critici..

http://www.cotidianul.ro/justitia-romana-vazuta-de-o-judecatoare-macinata-inecata-307496/

 

Merkel se duce spre al patrulea mandat, dar întrebarea este când vor creşte salariile în Germania, principala problemă a Europei

Sub conducerea Angelei Merkel economia germană a crescut pu­ter­nic, iar majoritatea alegătorilor ger­mani nu-şi doresc niciun fel de schimbare. Nemulţumirea publică privitoare la po­litica „uşilor deschise“ adoptată de Merkel, care a permis intrarea a 1 mi­lion de refugiaţi în Germania, a fost tem­perată de satisfacţia legată de con­diţiile economice
Deşi Germania s-a con­frun­tat cu aceleaşi pro­ble­me de care s-au lovit alte ţări vestice, tero­ris­mul, valul de refugiaţi, criza financiară mondială şi ame­nin­ţa­rea războiului, sub conducerea lui Merkel economia germană a crescut pu­ter­nic, iar majoritatea alegătorilor ger­mani nu-şi doresc niciun fel de schimbare.
Cinci milioane de germani nu aveau o slujbă în momentul în care Merkel a venit la putere în septembrie 2005, cel mai ridicat şomaj din anii ‘30. De atunci, şomajul a scăzut dramatic.

http://www.zf.ro/business-international/merkel-se-duce-spre-al-patrulea-mandat-dar-intrebarea-este-cand-vor-creste-salariile-in-germania-principala-problema-a-europei-16740584

 

Compania din România, recunoscută la nivel mondial. Acționar majoritar este statul

Înainte de criză, a investit în acest produs. Câțiva ani mai târziu a reușit să exporte peste ocean, după mai multe runde de teste făcute în laboratoare din SUA. Din 2012, a devenit lider mondial în producția de nistatină, iar acum a primit și recunoașterea oficială. Recent, United States Pharmacopeia (USP) a acordat companiei Antibiotice din Iaşi  titulatura de standard de referinţă la nivel internaţional, pentru substanţa activă Nistatină.

http://www.capital.ro/compania-romaneasca-de-stat-recunoscuta-la-nivel-mondial.html

 

AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: “Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim”

Previziuni sumbre lansate ieri de președintele Societății Meteorologice Române, Ion Sandu. Specialistul a vorbit la Antena3 despre fenomenele meteorologice extreme care vor lovi ţara, în următorii ani, şi a prognozat că “iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”.
„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. 
Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu în emisiunea „La ordinea zilei”.

http://jurnalul.ro/stiri/vremea/avertisment-facut-de-meteorologii-romani-specialistii-anunta-dezastru-la-iarna-va-fi-prapad-trebuie-sa-ne-pregatim-752714.html

 

„Te pupă tot clanul Bucă!”. La șuetă cu săteanul care l-a inspirat pe Celentano din „Las Fierbinți”

Răsul nu îngrașă, nici pe departe, ci este un mod de viață! Totul e de râs atunci când vorbim de serialul de comedie ”Las Fierbinți”! Dar acum nu actorii sunt personaje principale, ci sătenii care i-au inspirat și i-au făcut să joace… după pofta lor. Azi, omul din Fierbinți, Ialomița, despre care vreau să vă povestesc, este nea Bucă, săteanul după care s-a ”pictat” Celentano, acest haiduc modern care, mai mereu cu aburii lui Bachus în nas, face, și nu prea, legea în satul mustind de ”vedete”.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/sateanul-care-l-a-inspirat-pe-celentano-1976760

 

O nouă invenţie chinezească uimitoare! Prima operație efectuată în întregime de un robot

În China a avut loc prima operaţie realizată în întregime de un robot, fără supraveghere umană.
Un robot a efectuat o intervenţie chirurgicală dentară , fără a fi ajutat de un om. Robotul a avut sarcina de a implanta un pivot dentar unui pacient. Deşi medicii au fost prezenţi în sală, nu s-au implicat în desfăşurarea intervenţiei. Robotul a fost creat de Universitatea Beihang din Beijing şi de Universitatea Stomatologică Fourth Military.

http://www.click.ro/entertainment/stiri-ciudate/o-noua-inventie-chineza-uimitoare-prima-interventie-chirurgicala

Tags:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*