Evenimentul Zilei : La 23 August 1944 i-am trădat pe nemți, ne reamintește Deutsche Welle! | România lui Cristoiu

Despre rescrierea trecutului în interesul prezentului în cazul lui 23 august 1944, autorul notează în chip corect: „Aşa de pildă s-a acoperit stăruitor trădarea nemţilor, de către România, la 23 august 1944. Conform unui argument din recuzita dreptei naţionaliste, dar încă democratice, aşa-zisa «trădare» a germanilor ar fi «o temă propagandistică promovată în special de unguri şi, se pare, reluată chiar si de unii români din prea mare, chiar prostească, simpatie pentru Antonescu», după cum afirma pe Facebook un preopinent. Potrivit căruia, «în fond, războiul era pierdut în 1944 și singura miză ramasă era ieșirea din război pentru a se evita distrugerea țării în lupte fără rost». (…)

http://evz.ro/23-august-1944-tradat-nemti.html

Evenimentul Zilei: Românii cheltuiesc mai mult pentru telefoane şi abonamente TV, decât pe săpun şi pastă de dinţi

În România modernă, doar 13,89 lei s-au cheltuit lunar, într-o gospodărie, pentru produse de îngrijire personală, cum ar fi : săpun, şampon sau pastă de dinţi. Pentru educaţie, o familie alocă circa 4,05 lei din buget, în acelaşi interval de timp.

http://evz.ro/romanii-cheltuiesc-telefoane-sapun.html

 

Adevărul: Scenarii de coşmar pentru pensiile private. Cât va încasa un român la pensie dacă va scădea contribuţia la Pilonul II

Intenţia Guvernului de a reduce contribuţiile virate de români la fondul pensiilor private va aduce un dezastru pentru tinerii din prezent: ei vor încasa, atunci când vor ieşi la pensie, de până la trei ori mai puţini bani de la Pilonul II decât era prognozat. „Adevărul” a solicitat unor specialişti din piaţa financiară calcule şi estimări privind posibilele efecte ale măsurilor anunţate de Executiv şi vi le prezentăm în exclusivitate.

http://adevarul.ro/economie/bani/exclusiv-scenarii-cosmar-pensiile-private-incasa-roman-pensie-scadea-contributia-pilonul-ii-1_59a833eb5ab6550cb88519f8/index.html

 

România Liberă: EXCLUSIV Plumb preferă suspecții DNA pentru proiecte europene. Cum au câștigat politicieni și penali un pot de peste 23 milioane de lei | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb, va împărți între 10,3 și 23,3 milioane lei unor firme controlate de afaceriști penali și politicieni, pentru a evalua proiectele europene din cadrul Programului Operațional Capital Uman. 

Printre acești afaceriști se află Gheorghe Boeru, acuzat de DNA că a dat șpagă pentru a obține un contract european de la Hidro Prahova. În același dosar a fost pusă sub acuzare toată „elita“ prahoveană, în frunte cu Sebastian Ghiță și Mircea Cosma. Nici tehnocratul Dragoș Pîslaru nu s-a dat înapoi și vrea o felie din contractul de la MFE.  

http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/exclusiv-politicieni-si-penali-au-castigat-un-pot-de-peste-23-milioane-de-lei–plumb-prefera-suspectii-dna-pentru-proiecte-europene—dezvaluire-romÂnia-libera-466680

 

Cotidianul: Susținere plină de mistere. Decorații CIA din România: Maior și Coldea

Decorarea lui George Maior și a adjunctului său de către serviciul american de informații externe readuce în spațiul public câteva întrebări adresate fostului șef al SRI de către fostul senator Valer Marian.

Imediat după nominalizarea lui Maior ca ambasador al României la Washington, senatorul i-a adresat acestuia mai multe întrebări legate de biografia sa, de la tribuna Parlamentului. Întrebările nu au primit răspuns nici până acum, chiar dacă au trecut doi ani de la enunțarea lor. Cotidianul a preluat atunci întrebările senatorului Valer Marian. Dintre acestea, le reluăm doar pe cele legate de CIA.

http://www.cotidianul.ro/decoratii-cia-din-romania-maior-si-coldea-306267/

 

Gazeta Sporturilor: Rednic a povestit cum i l-a “furat” pe Rotariu lui Boloni: “I-am zis: «Bă, nu ți-e rușine?»”

Mircea Rednic l-a transferat joi pe Dorin Rotariu de la FC Brugge la Mouscron și explică cum l-a convins pe jucător să vină la echipa sa, deși a fost dorit și de Ladislau Boloni la Antwerp.

http://www.gsp.ro/international/stranieri/rednic-a-povestit-cum-i-l-a-furat-pe-rotariu-lui-boloni-i-am-zis-ba-nu-ti-e-rusine-519778.html

 

Click: «Am pierdut 250.000 de euro cu cârciuma asta». Doroftei se luptă în instanță pentru restaurantul din Ploiești

Scandal cât casa între fostul mare sportiv de performanţă Leonard Doroftei şi primăria care până mai ieri îl declara cetăţean de onoare. Pugilistul a fost somat să-şi mute cârciuma din centrul Ploieştiului, în care a investit peste 250.000 de euro. Reporterii Click! l-au vizitat, ieri, pe patronul supărat.

http://www.click.ro/news/national/am-pierdut-250000-de-euro-cu-carciuma-asta-doroftei-se-lupta-instanta-pentru

 

Libertatea: EXCLUSIV | Pavel Bartoș, despre dragoste și alți demoni. O poveste dincolo de ce se vede pe scenă și la televizor

Pavel Bartoș este cunoscut ca actor, dar și ca prezentator al unora dintre cele mai de succes emisiuni de la Pro TV. Artistul și-a deschis sufletul și a vorbit, în exclusiv pentru Libertatea, despre viața, familia și cariera sa. 

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/1951401-1951401

Tags:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*