TURTURICĂ, TAPALAGĂ și Sorina MATEI, în BIROUL lui SRL Coldea. Referate de ARESTARE, de la SRI la Parchete.

Cum funcționau „culoarele” presei și ale justiției pentru demolarea adversarilor, numele a trei jurnaliști care îl vizitau pe prim-adjunctul SRI la birou, felul în care erau folosite mandatele de interceptare pe „siguranță națională” și modul în care Binomul SRI-DNA se baza pe celebrele protocoale de colaborare instituțională și pe decizii secrete ale CSAT, dar și cariera și prietenia cu Florian Coldea – sunt câteva dintre dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. El a relatat și despre momentele politice care au dus la întărirea cuplului „SRL Coldea” și „PFA Kovesi”, despre relația prim-adjunctului SRI cu Sebastian Ghiță, despre straniile coincidențe la alcătuirea completelor de judecată și despre presiunile la care a fost supusă familia sa după ce și-a început seria de dezvăluiri.

http://evz.ro/dragomir-sri-dna-imagini-coldea.html

 

MIRCEA BĂSESCU: „Judecătorul avea sarcina trasată să mă condamne la patru ani de închisoare!”. Amintiri din pușcărie

Într-un interviu în exclusivitate pentru EVZ, Mircea Băsescu nu se ferește să arate cu degetul spre DNA și SRI, acuzând cele două instituții că, în ultimii ani, în încercarea disperată de a ajunge la Traian Băsescu, ar fi plănuit să sacrifice întreaga familie a fostului președinte.

http://evz.ro/mircea-basescu-judecatorul-sarcina.html

 

NATO, îngrijorată de transparenţa Rusiei în privinţa Zapad 2017: „O PREGĂTIRE SERIOASĂ ÎN VEDEREA UNUI MARE RĂZBOI”

Generalul ceh Petr Pavel, şeful Comitetului Militar al NATO, consideră că există motive de îngrijorare faţă de manevrele militare la scară largă Zapad-2017 pe care le desfăşoară în prezent Rusia şi Belarusul, care pot fi considerate ”o pregătire serioasă în vederea unui mare război”, relatează The Associated Press. NATO încearcă să-şi restabilească comunicaţiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice ”consecinţe neintenţionate ale unor eventuale incidente în timpul exerciţiului”, a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru AP generalul Petr Pavel.

http://adevarul.ro/international/europa/nato-ingrijorata-transparenta-rusiei-privinta-zapad-2017-o-pregatire-serioasa-vederea-unui-mare-razboi-video-1_59be44855ab6550cb8419207/index.html

 

Curtea de Conturi, controlată de personaje dubioase: Baronul numărul 2 în PSD, Niculae Bădălău, socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu și soția sociologului Pieleanu, printre cei care supraveghează cum sunt folosite finanțele statului

La 26 iunie, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care și inginerii pot fi membri ai Curții de Conturi. Inițiativa îl are în spate pe controversatul președinte executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a absolvit o facultate de inginerie și speră ca, în octombrie, să ajungă președintele Curții de Conturi. 

Bădălău, care ar urma să supravegheze cum sunt folosite resursele statului, a fost cercetat de către DNA pentru trafic de influență. Nu ar fi însă singurul personaj dubios promovat de PSD și de aliații săi în conducerea Curții de Conturi.

http://romanialibera.ro/politica/institutii/curtea-de-conturi–controlata-de-personaje-dubioase–baronul-numarul-2-in-psd–niculae-badalau–socrul-lui-victor-ponta–ilie-sarbu-si-sotia-sociologului-pieleanu–printre-cei-care-supravegheaza-cum-sunt-folosite-finantele-statului-463051

 

Români pe harta marilor migrații. AI NOŞTRI EMIGREAZĂ PE RUPTE

Conform unor statistici întocmite de experți ONU anul trecut, România se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește migrația. Concret, între 2000 și 2015, numărul românilor plecați în străinătate a crescut cu peste 7% anual. În această privință, doar Siria ne depășește, cu un procentaj de circa 13%. Sirienii însă își părăsesc țara pentru a scăpa de urgia războiului. Ceea ce, desigur, nu este și cazul nostru.

Statisticile ONU arată că anul trecut circa 3,4 milioane de români trăiau peste hotare, alcătuind ceea, îndeobște, numim „diaspora românească“. 

http://www.cotidianul.ro/ai-nostri-emigreaza-pe-rupte-306960/

 

Neurochirurgul Horațiu Ioani revenit în România după șapte ani în Anglia: ”Dacă vreau să fac ceva aici, trebuie să rezolv singur, apelând la relațiile personale”

După şapte ani în care a operat bolnavi cu suferinţe neurologice dintre cele mai complexe, în spitale din Anglia, câştigându-şi aprecierea seniorilor englezi şi respectul bolnavilor, trăind şi muncind într-o lume civilizată bazată pe reguli, respect şi spirit de echipă, medical Horaţiu Ioani a revenit în România. Nu pentru bani, pentru că avea destui, ci de dorul familiei, al prietenilor şi, mai ales, ca să fie” doctor la el acasă”, să salveze pacientul român şi, de ce nu, poate chiar să îndrepte ceva în sistemul sanitar românesc, atât de ancorat în trecut.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/neurochirurgul-revenit-in-romania-dupa-7-ani-era-apreciat-in-anglia-castiga-o-suma-foarte-mare-dar-a-revenit-de-dorul-familiei-si-pentru-a-fi-medic-in-tara-sa-1969783

 

ULTIMUL INTERVIU AL LUI MIRCEA IONESCU QUINTUS. Care era marele regret al liberalului

Mircea Ionescu Quintus a murit, vineri, la vârsta de 100 de ani, în braţele soţiei. Liberalul a fost lucid până în ultima clipă de viaţă, iar în această primăvară la împlinirea centenarului, vorbea concis despre episoadele mai puţin fericite prin care a trecut. Într-un ultim interviu acordat Revistei Taifasuri, omul politic povestea că nu a avut o copilărie în adevăratul sens al cuvântului, căci grijile şi responsabilităţile i-au revenit destul de devreme.

http://www.click.ro/news/national/ultimul-interviu-al-lui-mircea-ionescu-quintus-care-era-marele-regret-al-liberalului

 

România este strivită între IT-işti şi ingineri, la o extremă, şi paznici şi videochat, la cealaltă extremă. La mijloc nimeni nu vrea să lucreze pe salariile actuale şi cere 1.000 de lei în plus

Nu ştiu dacă aţi observat, dar România este cotropită de paznici şi bodyguarzi, ori foarte tineri, raşi în cap şi umflaţi de muşchi, ori foarte seniori, slabi şi epuizaţi de ultimii 27 de ani în care nu şi-au găsit locul. În orice magazin, supermarket, companie, locaţie intri şi dai de un paznic sau un bodyguard care pierde timpul pe acolo. Pentru acest job, plătit cu salariul minim pe economie (1.450 de lei brut) sau puţin peste, în funcţie de oraş, plictiseala este cel mai mare duşman, cum trec cele 8 ore.

De asemenea, pentru fete videochatul a venit ca o soluţie de salvare din sărăcie, fără a mai ajunge pe străzile din Occident.

http://www.zf.ro/opinii/romania-este-strivita-intre-it-isti-si-ingineri-la-o-extrema-si-paznici-si-videochat-la-cealalta-extrema-la-mijloc-nimeni-nu-vrea-sa-lucreze-pe-salariile-actuale-si-cere-1-000-de-lei-in-plus-16731910

 

Județele în care numărul navetiștilor s-a triplat în ultimul deceniu

Numărul de navetiști din județele Teleorman, Ialomița, Giurgiu sau Călărași spre București aproape s-a triplat în ultimii 10 ani, potrivit unui studiu realizat recent de Banca Mondială. Locuitorii acestor județe au devenit dependenți de locurile de muncă din capitală.

De altfel, Bucureştiul este oraşul care atrage cel mai mare număr de navetişti din ţară (peste 252.000 de lucrători numai în oraş şi 331.000 dacă se ia în considerare şi zona sa urbană funcţională). În afară de faptul că numai oraşul generează aproximativ 25% din PIB-ul naţional şi peste 1,1 milioane de locuri de muncă, acesta este nucleul zonei cu cea mai mare densitate de populaţie şi de întreprinderi.

http://www.capital.ro/judetele-in-care-numarul-navetistilor-s-a-triplat-intr-un-deceniu.html

 

România – Germania 3-2 » Victorie dramatică! ECHIPA ROMÂNIEI DE FETE E CAMPIOANĂ EUROPEANĂ LA TENIS DE MASĂ

Echipa feminină a României a câștigat medalia de aur la Campionatul European de tenis de masă, după o victorie cu 3-2 în finala cu Germania..România obține al patrulea titlu continental din istorie, după cele cucerite în 1992, 2002 și 2005. Echipa noastră, formată din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, este una dintre puținele la nivel european care nu se bazează pe jucătoare din Asia.

http://www.gsp.ro/sporturi/altele/video-romania-germania-3-2-victorie-dramatica-echipa-romaniei-de-fete-e-campioana-europeana-la-tenis-de-masa-520949.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*