Un individ l-a zdrobit cu mașina pe Bubu, chiar în fața stăpânului. Cronica neagră a unui omor executat cu sânge rece

Dimineața de 12 septembrie 2017 va rămâne în amintirea familiei Sencovici drept ziua nefastă a lui „Bubu”, un drăgălaș cocker spaniel ucis fără milă de un bărbat cu certe dezechilibre emoționale
Ce s-a întâmplat mai exact? Povestește Alexandru Sencovici, proprietarul câinelui și omul care a evitat în ultima clipă impactul cu automobilul care a curmat nu numai viața patrupedului iubit, ci l-a băgat în sperieți și pe el, mașina dementului trecând la mustață de piciorul omului. „În acea dimineaţă fatidică, în jurul orei 9,30, mă aflam la plimbare cu Bubu, într-o parcare improvizată din spatele blocului, într-un fost parc care a fost desfiinţat și unde mai sunt construite două case”, își începe povestea, cu glasul sugrumat, Alexandru Sencovici.

http://evz.ro/dement-zdrobit-masina-bubu.html

 

Cine se teme de SRI

Un ofițer superior care a deținut o funcție importantă în Serviciul Român de Informații, aflat acum în rezervă, al cărui nume îl vom păstra confidențial, ne-a transmis un material prin care încearcă să prezinte și punctul de vedere al ofițerilor de informații. Am decis să-l publicăm, întrucât, în ultima vreme, SRI a fost prezentat într-o lumină mai puțin favorabilă, fără a avea posibilitatea să dea o replică amplă. Așa cum am mai spus, în controversele din ultima vreme trebuie făcută o distincție între instituții și oamenii care le-au condus. România are nevoie de instituții puternice, în paralel cu respectarea legii, a drepturilor și libertăților cetățenești. Poate că, în perioada următoare, va fi găsit echilibrul între nevoia de securitate și modelul de societate pe care vrem să o construim. România are nevoie de construcție, de încredere și de speranță!

http://evz.ro/cine-se-teme-de-sri.html

 

Istoria caftelilor din politica românească

Corneliu Vadim Tudor, de la moartea căruia s-au împlinit doi ani joi, a dus lupta politică la un alt nivel. FOTO Arhivă Adevărul Politicienii români au trecut de mai multe ori, în ultimii 28 de ani, de la schimburi dure de replici la palme, pumni sau pahare aruncate în faţă. Actorii implicaţi: deputaţi, senatori sau membri de partid cu notorietate. Corneliu Vadim Tudor, fost senator şi preşedinte al Partidului România Mare, a fost protagonistul unuia dintre cele mai tensionate momente ale legislaturii 1992-1996. În mai 1993, „Tribunul“, de la moartea căruia joi s-au împlinit doi ani, i-a împărţit câţiva pumni lui Aristide Dragomir, deputat FSN, chiar pe holurile Parlamentului. Cearta pornise după ce Traian Băsescu, şi el deputat FSN, l-a acuzat pe Tribun de „laşitate tipic bolşevică“.

http://adevarul.ro/news/politica/istoriacaftelilor-politica-romaneasca-1_59bab0215ab6550cb82b9322/index.html

 

Culise: Războiul dintre DNA și Inspecția Judiciară escaladează, iar tabăra pro-Kövesi pierde teren

E din ce în ce mai evident că sunt două tabere potrivnice în Justiție, una pro-Kovesi și una mai degrabă apropiată de alianța de guvernare. Iar conflictul a escaladat rapid în ultima perioadă, de la declarații mai mult sau mai puțin belicoase în presă la un adevărat război de gherilă, în care cele două părți se hărțuiesc reciproc cu anchete, controale și rapoarte.
Ordonanța 13, emisă de Guvernul Grindeanu, a fost scânteia. Lumea a ieșit în stradă, acuzând faptul că actul normativ ar fi fost conceput în special pentru Liviu Dragnea și, în general, în favoarea corupților. În ianuarie, DNA a început o anchetă, susținând ulterior că a descoperit fapte de natură penală în emiterea OUG 13, de pildă sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/culise–razboiul-dintre-dna-si-inspectia-judiciara-escaladeaza–iar-tabara-pro-kövesi-pierde-teren-468630

 

Politicienii lucrează în familie. Daea recunoaște că și-a angajat fiica la ministerul pe care îl conduce

Ministrul Agriculturii Petre Daea a recunoscut că și-a angajat fiica chiar la ministerul pe care îl conduce, informează Realitatea.net.
”Este un referent la o unitate subordonată, de câteva luni. Este un adevăr pe care eu nu-l ocolesc și n-aș avea de ce să o fac. Este un copil care este ca și dumneavoastră, încearcă să-și găsească rostul în viață. Sper să-și găsească, iar în ce mă privește, ca părinte, o ajut să și-l găsească pentru că este firesc, este natural.

http://www.cotidianul.ro/daea-recunoaste-ca-si-a-angajat-fiica-la-ministerul-pe-care-il-conduce-307026/

 

Discreditarea lui Dragomir, după manual

Daniel Dragomir pleacă prin demisie din SRI, în februarie 2013. Avea 36 de ani, o funcție de comandă, fapte de arme la activ, decorații de la CIA. Ascensiunea în serviciul de informații fusese rapidă, îl însoțise pe Coldea în misiunea ,,eliberarea ostaticilor din Irak”, era apreciat de serviciile partenere. Își motivează acum demisia din cauza derapajului grav de la menirea constituțională a SRI, implicarea în jocuri politice a conducerii la care ,,prietenul” Coldea contribuia decisiv împreună cu persoane-cheie din sistemul judiciar. Dragomir definește ,,statul paralel”, o mafie care trăgea SRI în activități în afara legii.

http://jurnalul.ro/stiri/justitie/discreditarea-lui-dragomir-dupa-manual-751987.html

 

Cadoul pe care Nicolae Ceaușescu n-a mai apucat să-l primească. Meșterii au muncit la el săptămâni în șir 

Pentru că Nicolae Ceaușescu era un ”conducătorul iubit”, în apropierea sărbătorilor, dar mai ales a zilei sale de naștere, toată suflarea românescă (a se citi aparatul de partid) se pregătea cu mare atenție. Se scriau cântece noi, poezii, se pregăteau manifestări de stradă, dar mai ales se lucra la …cadouri. Așa se face că dogarii din zona Vrancei  „și-au pus talentul la bătaie” și i-au sculptat dictatorului un butoi demn de măreția lui. Și a zeului Bachus!

http://www.libertatea.ro/stiri/cadoul-lui-nicolae-ceausescu-pe-care-dictatorul-nu-l-mai-primit-niciodata-1966770

 

Ultima zi din viața lui Aurelian Andreescu

Au trecut 31 de ani de când a murit unul din marii artiști români, Aurelian Andreescu. În timpul vieții, au fost cunoscute foarte puține lucruri despre omul Aurelian Andreescu.
Ne amintim prea rar de marii noștri artiști. Aurelian Andreescu este supranumit ”Copacul” muzicii românești, dar vocea lui inconfundabilă nu se mai aude la radio sau la televiziuni.
Avea 21 de ani când a debutat la Festivalul Național de Muzică de la Mamaia, în 1963, cu melodia ”În tot ce e mai frumos pe lume”, de Elly Roman. Succesul la public a venit imediat. Zeci de melodii interpretate inegalabil de Aurelian Andreescu au fost fredonate și îndrăgite de români.
A murit prea devreme, la doar 44 de ani, în anul 1986. Despre ultima zi din viața marelui artist a povestit de Cornel Constantiniu, într-un interviu mai vechi.

http://www.click.ro/news/national/stiati-ultima-zi-din-viata-lui-aurelian-andreescu

 

Scăderea inflaţiei în august pune BNR pe gânduri. Cum pot să scadă preţurile dacă salariile cresc consistent, iar reducerile de taxe şi impozite au dispărut? Unde se duc banii?

Majorarea dobânzii-cheie se amână. Isărescu: „Revizuirea în jos a prognozei de inflaţie poate să aducă o anumită întârziere în reacţia noastră. Rata de politică monetară este înaltă“
Noi previziuni pentru 2017-2019. BRD anticipează creşterea creditării cu peste 3%, un curs în jurul a 4,5 lei/euro, dobânzi şi inflaţie în ascensiune
Scăderea inflaţiei în luna august de la 1,4% în iulie (iulie 2016 – iulie 2017) la 1,2% (august 2016 – august 2017) a venit ca o surpriză pentru BNR, care are o nouă întrebare: această scădere este conjuncturală, doar pentru o lună, sau indică o deflaţie ascunsă în economie?
Scăderea din august a venit pe fondul lipsei oricăror măsuri fiscale care ar fi putut să aducă această scădere: nu au fost reduceri de taxe şi de impozite, nu au fost dobânzi mai mici în piaţă, ci dimpotrivă, nu a fost o scădere de curs şi chiar cursul a crescut.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/scaderea-inflatiei-in-august-pune-bnr-pe-ganduri-cum-pot-sa-scada-preturile-daca-salariile-cresc-consistent-iar-reducerile-de-taxe-si-impozite-au-disparut-unde-se-duc-banii-16729270

 

Cea mai ieftină asigurare CASCO din România: prețul, de trei ori mai mic decât la polițele clasice

REPARAȚIE Noua lege RCA și normele care o completează introduc, în premieră pentru România, posibilitatea ca șoferii să plătească o sumă în plus pentru ca asigurarea lor RCA să capete valențe de CASCO. Capital a verificat care sunt tarifele practicate de asigurătorii pentru acest serviciu suplimentar și a aflat că sumele ce trebuie plătite în plus nu depășesc 10-15%.

http://www.capital.ro/cea-mai-ieftina-asigurare-casco-din-romania.html

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*