Tăcerea lui Tudose l-a inflamat pe Dragnea. Premierul încă nu a sesizat CCR în speța „Belina”

„Evenimentul zilei” a aflat că Liviu Dragnea și apropiații săi din conducerea PSD sunt nemulțumiți că premierul Mihai Tudose nu a ieșit public cu nicio declarație de susținere a vicepremierului Sevil Shhaideh și a ministrului Rovan Plumb, de-a lungul ultimei săptămâni, în condițiile în care liderii coaliției de guvernământ au făcut zid în jurul celor două demnitare

http://evz.ro/tacerea-tudose-inflamat-dragnea.html

 

EXCLUSIV! Rechizitoriul scoate la iveală noi amănunte incendiare despre mita de la MICROSOFT

Rechizitoriul din dosarul Microsoft 3, întocmit de procurorii DNA și trimis spre judecare, scoate la iveală anumite aspecte incediare despre felul în care s-au desfășurat  licitațiile și s-au derulat contractele în această cauză complexă. Astfel, conform actului de trimitere în judecată, fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, este acuzat de anchetatori că ar fi primit de la Dinu Pescariu și Claudiu Florică o mită de peste 2.000.000 de euro pentru adoptarea unui Hotărâri de Guvern și pentru câștigarea licitației organizate pe baza acestei decizii a Guvernului. Pe de altă parte, fostul ministru, Gabriel Sandu, a depus, sătămâna trecută,  un denunț spectaculos acuzând maimulți fosti ambasadori ai SUA și nume grele din plitică, la DNA.

http://evz.ro/exclusiv-rechizitoriul-microsoft.html

 

Gheorghe Piperea: Creșterea ROBOR este ARTIFICIALĂ

Gheorghe Piperea spune că ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută băncile între ele, fiind stabilită de BNR, care influențează direct dobânzile variabile la creditele acordate de către bănci. El subliniază că ROBOR ”nu este un pret al carnii, painii, cartofului, pantofilor, telefoanelor sau calculatoarelor, care se formeaza in piata, pe baza legii cererii si ofertei”. 

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/gheorghe-piperea-cresterea-robor-este-artificiala-753513.html

 

Cotidianul: Un dialog inedit între generalii Vlad şi Rogojan: Războiul cu ruşii

Dialogul dintre generalii Iulian N. Vlad şi Aurel I. Rogojan s-a desfășurat începînd din anul 2015 la insistența unui prieten comun al celor doi. Transcrierea discuțiilor a durat o perioadă mai lungă și alcătuiește baza volumului ”Confesiuni pentru istorie”, aflat în pregătire la Editura Proema din Baia Mare. Volumul va fi lansat în această  toamnă. O mică parte din aceste dialoguri a fost reprodusă și în Dosarele Cotidianul.

http://www.cotidianul.ro/un-dialog-inedit-intre-generalii-vlad-si-rogojan-razboiul-cu-rusii-i-307868/

 

Adevărul: A murit generalul Iulian Vlad. A evitat un masacru în decembrie 1989

 

România Liberă: Un călău, adulat ca un erou

Evenimentul Zilei: Moartea generalului Iulian Vlad și ultimele sale confesiuni.

Elena Băsescu a eclipsat-o pe iubita lui Syda la nunta lui Erbașu

O nuntă cum n-a văzut Parisul s-a consumat sâmbătă, la “Pădurile Regale” din Corbeanca. Miri au fost Alex Erbaşu, pe vremuri cel mai râvnit burlac, şi Andra Iacob, o afaceristă din Constanţa. Pe scenă au cântat doar celebrităţi, la mese au fost vedete una şi una, aşa că nota de plată a fost şi ea pe măsură. 100.000 de euro ar fi băgat mirele în nunta de basm.

Zi importantă sâmbătă pentru Alex Erbaşu (39 de ani). Bogătaşul s-a cununat religios cu frumoasa Andra Iacob, cea care îi este alături de aproape patru ani. Pe 23 septembrie, cei doi au spus ”DA” la Primăria Sectorului 1 din Capitală, iar în weekend au îmbrăcat costumul de ginere, respectiv, rochia de mireasă.

http://www.click.ro/vedete/romanesti/intalnire-soc-la-nunta-regala-lui-erbasu-elena-basescu-dat-nas-nas-cu-syda-si-cu

 

O româncă va deveni prima doamnă a Cataloniei dacă provincia își va câștiga independența

Marcela Topor, o româncă din Vaslui, este prima doamnă a Cataloniei și ar putea deveni cea mai importantă femeie din noua țară dacă, în urma referendumului, provincia din nord-estul Spaniei își va declara independența.

Soția lui Carles Puigdemont, președintele Cataloniei și cel care a inițiat referendumul de duminică 1 octombrie, este o româncă originală din Vaslui, Marcela Topor. Absolventă a Facultății de Limbi Străine din Iași, Marcela este motivul pentru care soțul ei vorbește pe lângă catalană, spaniolă, franceză și engleză și limba română. De altfel cei doi au călătorit foarte des la București înainte ca Puigdemont să fie ales președinte.

https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/o-romanca-va-deveni-prima-doamna-a-cataloniei-1986764

 

Fişele de pontaj: unii aşteaptă controlul Inspecţiei Muncii ca să vadă ce să facă, alţii pontează într-o zi cât într-o lună

O modificare a Codului muncii care solicită angajatorilor să ţină la locul de muncă o evidenţă a începutului şi a finalului programului a creat o adevărată furtună – Dacă unele companii au făcut fişe care trebuie completate zilnic, altele folosesc cartele pentru pontaj, în timp ce altele aşteaptă primul control al inspectorilor de muncă pentru a vedea cum trebuie procedat.

Problema este că, indiferent de ce metodă alege angajatorul pentru a evidenţia ora de venire şi de plecare de la serviciu a angajaţilor, realitatea din companii e complet diferită. „Am completat într-o zi, într-un caiet lăsat de cei de la HR, ora la care am venit şi ora la care am plecat de la birou pentru toată luna septembrie. Am scris că am venit în fiecare zi de la 9 şi am plecat la 18 şi am semnat. M-a durut mâna de la atâtea semnături, mai ales că am o semnătură mai complicată, sper să nu fie nevoie să facem asta şi pentru luna august”

http://www.zf.ro/eveniment/fisele-de-pontaj-unii-asteapta-controlul-inspectiei-muncii-ca-sa-vada-ce-sa-faca-altii-ponteaza-intr-o-zi-cat-intr-o-luna-16749858

 

Prognoza este optimistă: economia românească își ia zborul

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a publicat proiecţia privind evoluţia economiei din următorii ani, mai exact până în 2021. Ca de obicei, specialiştii CNP sunt cei mai optimişti dintre economişti şi văd o creştere susţinută a produsului intern brut (PIB), de cel puţin 5% în fiecare an. Dacă anul acesta se estimează că vom încheia cu o creştere de 5,6%, anul viitor vom înregistra un avans de 5,5%, în 2019 şi în 2020 de 5,7%, iar în 2021 de doar 5%. Estimările CNP ar fi mai potrivite dacă am vorbi despre potenţialul de creştere al economiei autohtone, deoarece condiţiile actuale nu justifică un optimism atât de ridicat.

http://www.capital.ro/prognoza-este-optimista-economia-romaneasca-isi-ia-zborul.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*