Evenimentul Zilei/ACOPERIŢI DIN TOATĂ PRESA, UNIŢI-VĂ! Zece motive pentru care serviciile secrete nu pot renunţa la agenţii din presă

Generalul SRI în rezervă Aurel Rogojan ne-a trimis un material care cuprinde 10 motive pentru care, în opinia sa, serviciile secrete nu vor renunța niciodată la a menține legături cu oamenii din presă. Analiza sa poate părea o continuare a dezbaterii publice din aceste zile, dar e motivată de o rezoluție a Parlamentului European, de interzicere a folosirii ofițerilor acoperiți în presă. Generalul consideră că acest lucru nu va fi niciodată posibil. Aurel Rogojan a fost, până decembrie 1989, șeful de cabinet al șefului Departamentului Securității Statului și apoi a fost ofi țer de contraspionaj în SRI, până în 2006, la pensionare.

http://evz.ro/acoperiti-toata-presa-zece-motive.html

 

Evenimentul Zilei/Ponta și Dragnea: „Dragoste și ură”, telenovela care ține milioane de pesediști cu sufletul la gură

Povestea relației dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea a început romantic, într-o seară de februarie, anul 2010, cu viscol și zăpadă până la ferestre, și s-a încheiat după șapte ani cu un divorț politic răsunător, cei doi fiind acum la un pas să se „dea în gât” la DNA

http://evz.ro/ponta-dragnea-dragoste-ura-telenovela.html

 

Adevărul/Corespondenţă din SUA. Iohannis: „Mi-am contramandat vizita în Ucraina ca urmare a adoptării Legii educaţiei“. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în SUA, că şi-a contramandat vizita în Ucraina şi a anulat şi vizita pe care trebuia să o aibă preşedintele Parlamentului din Ucraina în România. Deciziile şefului de stat vin după ce Kievul a adoptat o Lege a educaţiei care limitează dreptul la învăţare în limba maternă pentru 400 de mii de etnici români această ţară.

http://adevarul.ro/news/politica/corespondenta-sua-iohannis-si-a-contramandat-vizita-ucraina-raspuns-adoptarii-legii-educatiei-tara-1_59c3e1505ab6550cb86590d7/index.html

 

România Liberă/Cine este Claudiu Manda, noul șef al Comisiei pentru controlul SRI

Noul șef al Comisiei SRI, Claudiu Manda (41 de ani), este partenerul de viață al ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Manda este finul lui Valeriu Zgonea, exclus din PSD după un conflict cu Liviu Dragnea.Într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 26 iunie 2013, după ce Valeriu Zgonea, preşedintele forului legislativ, i-a acordat cuvântul, Claudiu Manda a spus la începutul intervenţiei în plen: „Mulţumesc, naşule!“. Ulterior, acesta a menţionat, pe hol, potrivit presei: „Păi nu-i normal să-i spun aşa dacă el m-a cununat?“, făcând referire la legătura cu fosta sa soție, Adina Andreea.

http://m.romanialibera.ro/politica/institutii/cine-este-claudiu-manda–noul-sef-al-comisiei-pentru-controlul-sri-469931

 

Cotidianul/O nouă înregistrare “denunțată” de televiziunea lui Ghiță

România TV a dat publicității joi seară o nouă înregistrare în care spune că apare procurorul DNA suspendat Mircea Negulescu și care ar arăta cum ar fi încercat magistratul să obțină denunțuri împotriva lui Sebastian Ghiță. Înregistrarea l-ar surprinde pe procuror într-o discuție cu un martor-denunțător.

Stenograma discuţiei dintre martor şi procurorul Negulescu (transcriere romaniatv.net):

martor: Domnu’ Negulescu, nu prea seamănă adevarul cu ce scriem noi aici

Negulescu : Pai n-am vorbit ma așa?

martor: Pai am vorbit măi șefu’ dar mie mi-e cam frică de dumneavoastră

Negulescu : Hai lasa vrăjeala.

martor: Bine, eu v-am scris cum mi-ați cerut, dar nu răspund pentru…

Eu nu știu ce tot aveți cu Ghiță ăsta ?

Negulescu : Știi că ăsta a rămas singura mea bucurie : Paraditul la cetățeni…..

http://www.cotidianul.ro/procurorul-negulescu-semneaza-in-p-mea-denuntul-307398/

 

Jurnalul Național/Papa Francisc spune că nu va graţia niciodată pedofilii

Cei care abuzează de copii nu vor fi graţiaţi “niciodată” pentru infracţiunile lor, a declarat papa Francisc, reînnoindu-şi angajamentul de “toleranţă zero” faţă de preoţii pedofili, relatează DPA. 

“Cei care sunt condamnaţi pentru abuz sexual asupra copiilor pot cere papei să fie graţiaţi”, dar “niciodată nu am semnat aşa ceva şi nici nu o voi face”, a declarat papa Francisc. 

În calitate de lider suprem al Vaticanului, papa are puterea de a anula orice verdict al tribunalelor Vaticanului, pentru orice infracţiune. 

http://jurnalul.ro/stiri/observator/papa-francisc-spune-ca-nu-va-gratia-niciodata-pedofilii-752665.html

 

Click/ Valentina şi Mihaela l-au umplut pe Borcea de bani în puşcărie

În trei ani de când Cristian Borcea se află în penitenciar, afacerile familiei puteau să falimenteze. Dar iată că, de după gratii, fostul dinamovist produce bani cu ajutorul celor două femei importante din viaţa lui: Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea. Cele două au muncit pe brânci, toată vara, la centrele de evenimente din Crângaşi şi Drumul Taberei.

http://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-valentina-si-mihaela-l-au-umplut-pe-borcea-de-bani-puscarie

 

Libertatea/Financial Times despre România: Clasa politică nu mai corespunde aspirațiilor generației de români născuți după căderea comunismului

Jurnaliștii de la publicația americană Financial Times au realizat un material amplu despre România și clasa politică românească. Aceștia spun că țara noastră are posibilitatea de a deveni un factor important de decizie la vârful Uniunii Europene, dar vechea clasă politică nu permite acest lucru.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/financial-times-despre-romania-clasa-politica-nu-mai-corespunde-aspiratiilor-generatiei-de-romani-nascuti-dupa-caderea-comunismului-1975355

 

Ziarul Financiar/Nicăieri în UE contribuţiile sociale nu sunt trecute integral în sarcina angajatului. Cui foloseşte acest experiment prin care este chemată să treacă, iarăşi, România?

Ce spun consultanţii fiscali despre trecerea plăţii CAS şi CASS în sarcina angajatului. Controversă la nivel înalt. Ministerul Finanţelor confirmă preluarea de către angajat a CAS şi CASS datorate de angajator: Această măsura va asigura angajatului o pensie mai mare. Guvernul pregăteşte cea mai mare schimbare a felului cum sunt calculate şi plătite  contribuţiile sociale pentru angajaţi, însă obiectivul acestei schimbări este neclar.

http://www.zf.ro/eveniment/nicaieri-in-ue-contributiile-sociale-nu-sunt-trecute-integral-in-sarcina-angajatului-cui-foloseste-acest-experiment-prin-care-este-chemata-sa-treaca-iarasi-romania-16737939

 

Capital/Fondurile americane şi asiatice vor fi printre principalii cumpărători de proprietăţi româneşti în următorul an

Investitorii imobiliari din Europa de Vest, Statele Unite ale Americii şi Asia îşi vor face simţită prezenţa în România în următoarele 12 luni, potrivit unui sondaj realizat de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Pentru următorul an, 88% dintre respondenţi aşteaptă apariţia unor investitori noi pe piaţa locală. O proporţie similară de respondenţi prevăd că prezenţa investitorilor locali şi a celor din Europa Centrală şi de Est va creşte în următoarele 12 luni. O mare parte dintre investitorii intervievaţi anticipează că fondurile din Europa de Vest şi SUA vor reprezenta o sursă de capital cheie în următorul an.

http://www.capital.ro/fondurile-americane-si-asiatice-vor-fi-printre-cumparatorii.html

 

Gazeta Sporturilor/CFR Cluj și FCSB, arătate cu degetul de Cornel Dinu: “Degeaba au băgat atâția bani. Mi-au lăsat un gust amar!”

Cornel Dinu a rămas dezamăgit de nivelul jocului din derby-ul CFR Cluj – FCSB, încheiat 1-1. Dinamovistul crede că, prin prisma investițiilor realizate în această vară, cele două echipe ar fi trebuit să arate un joc net superior. “Meciul prezenta un interes incontestabil la început, dar mi-a lăsat un gust amar, atât ca mentalitate, cât și ca joc. Aceste două echipe au investit sume mari de bani, dar nivelul jocului a fost unul extrem de scăzut. 

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cfr-cluj-si-fcsb-aratate-cu-degetul-de-cornel-dinu-degeaba-au-bagat-atatia-bani-mi-au-lasat-un-gust-amar-521316.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*