Despre Sorina Matei aș putea să vă spun multe. Dar dacă îi citiți textele de pe blog puteți înțelege un lucru. A rămas unul din puținii ziariști de investigații din presa română. De fapt, din blogosferă, pentru că în trustul Intact anchetele ei au un iz de interzis. Eu o consider un specialist în dedesubturile politichiei românești. A scris nenumărate articole despre rețeaua Mitică Iliescu/Cătălin Voicu, dar tot pe blog, pentru că așa e în tenis

Vă rog să citiți textul de mai jos și să fiți de acord că Sorina Matei a scris unul din cele mai bune texte pe tema scandalului SOV.

Sorina : Îmi tot vin comentarii pe mailde ce nu mai scriu de Voicu şi, mai nou, de Vântu. Şi am să vă răspund la modul cel mai sincer cu putinţă. N-am timp. N-am timp nici să mor, nici să dorm, nici să mănânc.

Dar o să scriu. Nu ştiu când, dar o voi face. Pentru că e adevărat. De la Voicu i s-a tras şi lui Vântu. A picat pe un mandat de siguranţă naţională şi, de aici, lucrurile au evoluat. Inimaginabil de mult. Pentru că au fost la fel de proşti şi la fel de siguri pe ei. Amândoi.
Şi nu numai în acţiuni, dar şi în mentalităţi şi profiluri îi leagă multe. Malefici, aroganţi, îngrozitori, combinagii, infractori, rudimentari în gândireVorba aceea, marile spirite întotdeauna se întâlnesc.

Amândoi au avut ani de zile la picioarele lor serviciile de informaţii. Amândoi au devenit, graţie guvernărilor ultimului deceniu, o putere în stat. Fiecare, e adevărat, cu puterea lui.
Dar sistemul care i-a tolerat şi le-a dat puterea e la fel de vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă de la alegeri încoace. Pentru mizeria care iese la suprafaţă. Şi stai şi te întrebi: ce e mai rău? Că s-au întâmplat, că i-a lăsat să devină puternici? Că s-a ştiut şi s-a tăcut? Sau că murdăria iese la suprafaţă şi împroaşcă pe mulţi acum?

Eu de trei ani scriu de Voicu şi gruparea- minune. Şi am fost singura. Iar până când nu s-a spart buba, n-a preluat nimeni. Şi am înghiţit multe pentru asta de la toţi neisprăviţii, tupeiştii şi pseudo-jurnaliştii acestei ţări. Dar am mers mereu pe un principiu. Sănătos, zic eu: îţi faci meseria, orice ar fi, şi până la capăt. Dacă ţi-o faci corect, nimeni care o respectă nu are nimic a îţi reproşa. Şi încă un lucru. De reţinut. Mizerabili sunt pe toate drumurile. Cine are curaj şi argumente să te înfrunte, s-o facă. Cine nu, la coşul de gunoi cu ei.

De ce nu s-a întrebat nimeni cum de un personaj al crimei organizate ajunge să aibă influenţă uluitoare în politică, la Curtea Supremă şi în Justiţia românească? De ce un analfabet ca Voicu a fost cât paci să ajungă Ministru de Interne înainte şi după alegeri? De ce îşi dorea atât de tare Mitică Iliescu creierul organizaţiei- să pună mâna pe DGIPI şi pe multe alte structuri? De ce oamenii ăştia au reuşit să facă toate numai prin şantaj, şpagă, combinaţii, droguri, casete cu fete, lume interlopă şi numai nenorociri de tipul ăsta?
Pentru că 20 de ani au avut succes. Iar politicienii ţării au fost mici.

Vă întrebaţi de ce Vântu făcea ce făcea din minţile şi conştiinţele unor oameni( o parte dintre ei) sănătoşi la cap de la Realitatea? De ce infractorul Vântu favoriza un alt infractor care-l putea băga definitiv în puşcărieşi o făcea de 10 ani?
Pentru că şi lui i-a mers. Şi le-a mers ambilor bine până pe 6 decembrie 2009. Erau încrezători în victoria măreţului lor candidat pe care-l înjurau ca la uşa cortului din sculare şi până-n culcare. Viitorul preşedinte al României, să ne înţelegem bine. Nu dădeau doi bani pe el, nu că individul ar musti de inteligenţă. Dar Geoană era, în fapt, doar un vehicul. Câştiga el, Mitică şi Vântu aveau totul. Ce mai, erau stăpânii lumii, erau făuritorii noii Românii.

Numai că rezultatul a fost altul. Şi aici s-a rupt filmul. Iar nopţile de 2 şi 6 decembrie 2009 poate, într-adevăr, ar trebui trecute în catastifele istoriei recente ale acestei ţări.

Eu am 32 de ani şi vreau să trăiesc într-o ţară în care nu analfabeţii crimei organizate să mă conducă. Şi nici marii literaţi de tip Vântu- cu rafturile bibliotecii burduşite de Colecţia Săracului de 10 ron de la Adevărul, ca să dea bine. Nu, nu vreau să modernizeze statul somităţile infracţionale ale României care au lăsat pe drum 318.000 de români.

Şi daia, tocmai daia am să scriu. Repet, când o să am timp.

This article has 29 comments

 1. Citesc in mod constant blogul D nei Matei ! atita timp cit mai exista ziaristi ca dinsa eu zic ca mai avem o sansa . problema e ce facem cu ea?

 2. Grea dilemăCe să alegi între analfabeţii crimei organizate , literaţii escrocheriilor financiare şi sfertodocţii spoliatori de PIB ?

 3. o fi realizat Geoana ca era un nimic pt.SOV? @presaca o. Cand 83% din buget se duce pe social cine sunt sfertodoctii care spoliaza 17%? NB. Cei 17% platesc chirii, utilitati, hartie si toner, reparatii la spitale si scoli, contrcutia vreunui podetz, etc. Cat e spolierea?

 4. am o singura nedumerire,ce cauta sorina in troaca lui felix,in rest,nota 10 pentru aceasta doamna bine informata si cu verbul la ea

 5. Precum in orice sistem organizat si adaptat stilului romanesc si domeniul acesta sensibil: gazetaria-jurnalismul-redactorul comentator, s-a pliat raspunzand intereselor, Tuturor. Politicienilor, finantistilor, securistilor, mogulilor, industriasilor Din armata de angajati, 50% sunt personal tehnic, 50% dintre cei aratati mai sus. Precum in toate meseriile creative si jurnalistii au har, verticalitate, luciditate, fler sau interese Dar numai 9-10% sunt predestinati pentru aceasta meserie. Iar acest 10%, sunt rupti de realitatea zilei si-si vad lucid de transpunerea harului in cuvinte inteligibile. Sunt hrana cititorului neinfectat de gunoiul zilnic pe care-l primim. Sunt speranta in drumul drept
  Umplutura insa, cei 90%, sunt acei care stau drepti, la 39° indoiti perfect, in cap, pe burta, capra, sau la fiecare doua cuvinte Da-ul sau am inteles le sunt singurele legaturi inteligibile. Sunt massa profesionala care adulmeca zona alunecoasa spre infractionalitate si au prins gustul minciunii cu zambetul pe buze
  Jurnalisti precum Sorina Matei sunt fructe rare. Tot mai rare in decorul urii in care ne jucam rolul disperarii. Al noptii in care bajbaim besmetic de la Duminica Orbului incoace

 6. SORINA MATEI, super meseriasa (ZIARISTA) !p.s.Dle. Andronic, cine are ,,oule(iarta-ma Sorina) mai mari :SORINA MATEI vs. stelica,,scatiu tanase ??????

 7. Sorina gandeste situatiile superb dar ce poate face ea singura ? Ce face Miscarea de rezistenta atat de promovata in Jurnalul National? Marius Tuca dumneata cu ce te mai ocupi ? Sau te-ai retras,definitiv? Ca nu se simte nimic.Asa este viata ,cand iti merge bine procedezi precum strutul.

 8. daca justitia nu este in stare sa solutioneze cazul pe care tot il promovezi, cred ca noi cititorii nu putem decit sa cerem un referendum prin care sa ii retragem cetatenia, nu vreau sa fiu coleg de tara cu un astfel de parvenit si nu numai.

 9. Cam multe revelatii ai fetito! Stii asa multe sau vrei sa lasi impresia ca stii? Mai degraba a doua varianta. Daca te uiti prin buzunare, nu mai ai nimic in afara celor doua cazuri; cam putin la varsta ta!

 10. iar spaima care a cuprins societatea mogulilor, a politicienilor, a crimei politice infratite in tesatura impermeabila, trezeste noi developari in zilele urmatoare
  Vor veni oare si taberele adverse cu stenogramele atat de promise?

 11. Indiferent ca Nush SOV a vb cu acest personaj ori nu … este fff clar ca aceasta dna (sic!) e una care l-a lasat pe aceasta scursura zoaie … in libertate.
  Uitati-va la cum vb despre Dl Presedinte Liber Ales. Domniile Dvs credeti ca in Unitele State ale Americii asa ceva … dupa alegeri libere si corecte la luni de zile sa se mai conteste persoana aleasa? Pina si copiii ne-nascuti stiu raspunsul.
  Problema mea este una singura si simpla…
  Komunistoizii din Distinsa Opozitie, Sindikatele mafioate (ce-i drept … nu toate!) si Mogulii Simpatici din Mult Distinsa Presa Libera si Deontoloaga (ce-i drept … nu toata!) aflati intr-o imbirligatura trainica si viguroasa in lupta impotriva “Marelui Rau al Romaniei” – desigur Dl Pres Traian Basescu, ca si a “Micului si Neinsemnatului Prim-Ministru” – desigur Emil Boc scoate populatia in strada. Nu ma intereseaza numarul acestor oameni.
  In acelasi timp … noi cei care dorim Reforma Basescu – Boc putem sa avem si noi … MOTIUNEA NOASTRA DE CENZURA …???!!!
  Cenzura impotriva:
  – Justitiei Mafioate importate cu succes din Bourkina – Faso! Pardon mostenita si transmisa cu succes de-a lungul veacurilor de vremelnica libertate.
  – Judecatorilor (ca si al altor structuri) Komunistoizi care se dovedesc TOTAL ANTI-ROMANI penetrind Justitia Romaniei pina la virful ei!
  -Manipularii media dusa pina la exces de niste fiinte care afirma public independenta editoriala …(“and all that krap!”) iar in particular isi bag… (restul ghiciti si singuri!)
  -Opozitiei Komunistoide cu accente Marxist – Leniniste pe ici mai degraba decit pe colo … vezi evenimentul dela sf de saptamina + cei doi (era sa zic “maimutzoi”) care au nevoie de … nisip, lopatzica si putzika … ca sa joace Cioka-Boka-DeTur-Dea-Dura-Hoopaa-PreshEDinte
  -Clasei Politice care se joaca cu Economia Tzarii si din pacate (Ooooopsieeee!) … o scapa in latrina din fundu’ gradinii! Si atunci un Domn pe numele Domniei Sale … Mugur Isarescu o ia cu grija de acolo … o sterge, curatza bine, lustruieste cu succes si o pune acolo unde-i este locul…. Desigur asteptind un alt set de politicieni care sa faca acelasi joc. Cestiunea este pina cind?
  Deci cestiunea ramine … cum protestam noi care vrem sa ne aparam Dl Presedinte Ales? Care vrem sa aratam in mod cit se poate de civilizat ca vrem Reforma Statului numit Romania asa cum este inteleasa de Basescu – Boc? Care intelegem care este situatia si suntem gata de sacrificiu ptr o perioada?
  Dar care totusi vrem sa aratam citzi suntem si mai ales CA SUNTEM ?!!
  O solutie … esharfa gen Greva Japoneza!
  Alta … o insigna pe care scrie ” Mic Golanass PRO REFORMA Basescu – Boc ” pe un fond dat de un ardei iute (“Arde-i!”) peste …fie o balantza … fie o juna (fara obscenitatzi va rog!) legata la ochi precum Justitia Korupta Romaniei!
  Heeeeehehe … chiar ne pasa??? … !!!
  Gasit pe forumul:
  http://www.danandronic.ro/de-ce-cred-ca-sunt-relevante-stenogramele-sov.html

 12. ERATA. este fff clar ca aceasta dna (sic!) e una care l-a lasat pe aceasta scursura zoaie … in libertate. . ACEASTA DNA (SIC!) COSTINIU

 13. Hai ma lasi!!!!!!!!!!Si de bandele mafiote din PDL nu te mai incurci???/
  Pe coruptii portocalii nu ii mai vezi?

 14. V-o zic asa, de la obraz, mergea si un link catre Sorina. Ea cu atat mai puternica cu cat are mai multe clickuri.

 15. Dna Sorina Matei este cumva acea jurnalista careia dl Turcan ii sufla intrebarile corespunzatoare pe care distinsa jurnalista sa i le adreseze maretului presedinte Traian Basescu? Si nu o inteleg pe dna Sorina Matei cum se impaca in capul domniei sale cele doua mari iubiri pe care le nutreste: Ion Iliescu si Traian Basescu. Pai Mitica Iliescu a cui creatie este? atunci cand se converseaza cu Ion Iliescu ii reproseaza cumva acestuia numirea lui Mitica la sefia SPP de unde si-a sudat puterea? cat despre linguselile catre Traian Basescu ce sa mai vorbim!!! halal jurnalist!

 16. Toata stima mea pentru Sorina Matei, citesc tot ce scrie pe blogul personal si o admir pentru inteligenta si curaj. Este o jurnalista floare rara in peisajul viciat romanesc.

 17. E o mică discrepanţă între articolul privind posibilităţile ieşirii din criză şi ceea ce ai pus ca definitoriu pentru blog, anume că e interzis proshtilor!
  Numai bine!

 18. Am impresia ca de cele mai multe ori, aceste creiere borfase functioneaza mai bine decat cele normale

 19. Se stie ca antenele au devenit un fel de MISA acolo, ei fac spirale intelectuale si alte operatiuni specifice in grup si daca nu gandesti ca ei esti exclus. Acolo e o gasca de baieti de cartier care au un singur tel. Ca si comentariile si fanii bajetilor rai de acolo care le fac apologia logicii lor inguste si mediocre. :D Asa ca ar trebui evitati, ignorati, sa ramana ei cu fanii lor, nu stiu de ce li se da atata importanta. Ei ar trebui sa apara doar in tabloide, ca Irinel.

 20. Vîntu a vîndut Realitatea Media! http://bit.ly/bxXJ1N

 21. 12. The Mole 23 octombrie 2010 la 5:29 pm

 22. Sorina,
  Ai totala dreptate cand spui:

 23. dle Andronic, credeam ca dvs sunteti jurnalist credibil. m-am convins ca nu. postarea mea anterioara conform careia sorina matei primeste intrebarile de la Turcan pt Basescu nu a aparut pe post. ok, am sa o scriu in alta parte.

 24. Din pacate nu prea au mai ramas multi jurnalisti adevarate care sa nu fi uitat de etica meseriei lor.

 25. Sorina MAtei merita tot respectul romanilor, cred ca ar merita mai mult titlul de revolutionar, decat soacra lui Geoana. Eu nu am stiu t ca lucreaza in trustul Intact, si ma mir ca inca nu a fost exacutata, sau o tin acolo sa ii dea de munca sa nu apuce sa faca anchete prea interesante.

 26. JOS BĂSESCU, NAŞUL MAFIEI PDL ! JOS GUVERNUL DEZASTRU BĂSESCU-UDREA-BOC-ANASTASE ! CAPUL ÎN PĂMÂNT, TUPEISTULE, AFACERISTO-IMPERTINENT, OPREA !
  HOARDA DE ŞARLATANI NEDEMNĂ DE SALUTUL ARMATEI ROMÂNE SE IMPUNE TRIMISĂ LA GUNOIUL ISTORIEI !
  ROMÂNIA ÎN STRADĂ!! JOS FAMIGLIA PDL!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/10/24/onoarea-armatei-romane-batjocorita-de-pacalicii-impertinenti-oprea-si-boc-basescu-hahaie/
  LAŞII de la PDL au decis să NU participe la votul Moţiunii Majoritare ! Acesta E ORDINUL COTROCENIULUI, să se abţină de la vot! DE FRICĂ ! Nişte lache, pămpălăi care răspund la comanda stăpânului Băsescu! RUŞINE, PĂCĂLICILOR !!
  SUSPENDAREA MÂRLANULUI DE LA COTROCENI, DON BĂSESCU, SE IMPUNE !!!

 27. @Sibillo
  sau silabo. Cred ca ai gresit blogul. Pentru inceput te rugam sa-ti controlezi tonul partinic. Daca ai ceva de comentat constructiv, nimeni dintre noi nu este impotriva. Nu suntem la 23 august sau de 1 mai. Sau la Congresul al XX-le al FSN.

 28. Nu vreau sa fiu pesimista, dar

 29. @sibila, ti ai pierdut reteta de medicamente?!?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*