Facebook poate dezactiva pentru anumite perioade de timp sau definitiv conturile utilizatorilor care nu respectă regulile de utilizare, chiar şi fără un avertisment în prealabil. Iată un articol apărut în Capital pe data de 26 iulie 2013, furat de o grămadă de “internauți” care-l prezintă drept producție proprie. L-am reluat, cu citarea sursei, pentru a răspunde valului de suspendări ale contului pe care le-am văzut în ultima vreme.
 

Facebook este cea mai populară reţea socială din lume cu 1,1 miliarde de utilizatori şi este folosită de majoritatea internauţilor pentru a se conecta cu prietenii, colegii, iar unii se folosesc de reţea în jobul lor, fie că este vorba de marketing, jurnalism  sau organizare de evenimente. Este unul dintre acele servicii web de care nu te poţi lipsi. Facebook are o serie de reguli de utilizare, care dacă nu sunt respectate, pot duce la suspendare temporară sau definitivă a contului.  Atunci când regulile sunt încălcate Facebook poate deazactiva contul indiferent de vechimea în reţea.  Cele mai des întâlnite abateri care pot duce la dezactivarea contului de Facebook sunt:

Folosirea unui nume ciudat.

Acesta este cel mai întâlnit motiv pentru care conturile sunt suspendate. Chiar dacă numele nu este real este bine să foloseşti unul normal şi nu denumirea unui obiect.

Postarea de mesaje succesive într-un timp scurt pe Wall (Perete).

Facebook poate identifica aceasta acţiune ca fiind cea a unui bot şi suspendă contul. De obicei aceste dezactivări sa fac automat fără un avertisment în prealabil.

Trimiterea a prea multe cereri de prietenie.

Puţini ştiu că există o limită a numărului de cereri de prietenie care pot fi trimise într-o zi. Atunci când depăşeşti această limită vei primi un avertisment de la Facebook. Dacă decizi să nu ţii cont de avertisment sau dacă trimiţi cereri de prietenie la persoane pe care nu le cunoşti şi care te raportează atunci vei avea probleme.

Postarea de fotografii ofensatoare.

Postare de texte duplicat în mai multe mesaje.

Contul tau ar mai putea fi dezactivat dacă reprezinta un risc pentru ceilalţi utilizatori. Atunci când un virus afectează unul sau mai multe conturi acestea sunt izolate de Facebook. Trebuie să fii atent cu aplicaţiile pe care le foloseşti în reţea.

Prea multe like-uri.

Există, dacă îţi vine sa crezi şi o limită de like-uri pe care poţi să le dai într-o zi.

Plata cu cardul folosind un alt nume.

Folosirea unui card pe care apare un alt nume decât cel de pe contul Facebook poate duce la dezactivarea acestuia.

Conturile duplicat.

Dacă ai doua sau mai multe conturi, Facebook poate decide ştergerea automată a acestora.

Folosirea unei date de naştere falsă.

Dacă în informatiile de contact ai trecut la data de naştere 1900 poţi să fii sigur ca cei de la Facebook îţi vor interzice contul.

Postare de materiale protejate de drepturile de autor.

Contul mai poate fii suspendat daca Facebook primeşte mai multe sesizări în legătura cu activitatea ta.  

Dacă se întâmpla ca un cont să fie dezactivat, nu există nicio modalitate de al recupera. Tot ce poţi să faci este să trimiţi celor de la Facebook un mail în care să le explici situaţia şi să speri că îl vor reactiva.  De asemenea, în cazul companiilor e înţelept să folosească şi alte reţele de socializare precum Google Plus sau Twitter.

Tags:

This article has 2 comments

  1. Ok..si daca am o nemultumire unde o pot trimite,insa ceva mai sus decat Facebook Romania?

  2. Cel mai simplu e sa iti deschizi alt cont si hocus pocus abracadabra!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*