A stârnit mult interes postarea mea legată de noul ziar Puterea. Cei doi mogulaşi implicaţi, Mihai Craiu şi Adrian Thiess, au dat fiecare câte o replică. Nu vreau să le comentez, le puteţi găsi la articolul precedent. Vreau doar să fac două precizări:

– articolul precedent conţinea citate dintr-o postare a lui Dan Badea, care semnala câteva coincidenţe legate de o posibilă prezenţă mascată a lui SOV în acţionariatul ziarului. Dacă ar fi citit cu atenţie, cei doi mogulaşi ar fi descoperit acest fapt fără a avea nevoie de ajutor specializat.

– suspiciunile au apărut din cauza modului în care A.T. a prezentat situaţia : “Este un fond de investiţii care are un contract cu un trust de presă. Dacă ziarul va atinge anumiţi parametri de performanţă în următoarele luni, trustul respectiv va intra în afacere. Există un acord clar pentru acest lucru. Ziariştii au un contract de media content cu o companie de la Londra, care se numeşte News & Media Investment. Compania din Londra deţine acest proiect şi are înţelegerea cu trustul de presă respectiv. În momentul de faţă nu pot face mai multe afirmaţii legate de acţionariat.” Explicaţia pute de la o poştă. Un fond investiţii îşi anunţă investitorii atunci când încheie un asemenea contract! Iar faptul că o companie de la Londra are un contract de conţinut editorial cu ziariştii (sau media content, cum păsăreşte A.T.) e o altă abureală. Sunt convins că această companie londoneză are sediu într-un apartament, e înfiinţată recent şi are acţionari tip off-shore.

P.S. În rest să fie sănătoşi. Faptul că Adrian Thiess e mason, că a fost consilierul lui Ion Iliescu sau Sorin Oprescu, că a colectat (sau nu!) bani din Primărie, mă interesează destul de puţin. E doar încă un fraier care vrea să devină mogul.

This article has 27 comments

 1. presacaopra(v)da.blogspot

  E doar inca un fraier care vrea sa devina mogul. Un fleac, Dan Andronic, l-ai ciuruit!

 2. Dle Andronic v-ati pedelizat??? Pacat

 3. Am intrat de curiozitate pe blogul domnlui Thiess. Iata ce regasim intr-un articol drept criteriu de angajare pentru cei dornici sa faca parte din echipa Puterea: – sa stie sa scrie numele Sorin Ovidiu Vintu cu i nu cu a (nu e Vantu). Hilar!

 4. Am intrat si eu pe blogului domnului pentru a vedea cum isi sustine punctul de vedere. Este atat de evident ca nici macar nu trebuie sa se mai chinuie sa-l ascunda pe SOV.

 5. Domnul Thiess chiar are impresia ca are vreun pic de credibilitate? Prezenta din umbra a lui Vantu se distinge de la mare departare.

 6. Ehipa Puterea e formata din colaboratori vechi si de incredere ai lui Vintu. Degeaba incearca sa se mai ascunda. Nu sunt capabili sa o faca intr-un mod inteligent.

 7. Nu trebuie sa neglijam faptul ca infomatiile provin din partea unui jurnalist de investigatie. Orice munca de cercetare trebuie sa ia nastere dintr-un sambure de adevar.

 8. Ma indoiesc ca Andronic ar putea lansa informatii la intamplare fara sa fie convins de veridicitatea acestora.

 9. Daca tot vor sa joace aceste teatru mizerabil ar putea sa straduiasca un pic mai mult. Ma indoiesc ca le acorda cineva credibilitate.

 10. Ma bucur sa vad ca incerci sa contribui la demascarea acestor nefericiti. Trebuie sa afle toata lumea ce se ascunde in spatele acestor masti.

 11. Ce poti sa mai spui? Un teatru ieftin care nu merita nici macar efortul de a-l critica.

 12. Puterea de a manipula sau cum? Chiar atat de naivi ne considera acesti domni?

 13. Credibilitate lor? Sigur nu. Indivizii astia sunt in stare sa minta cu orice pret. Noi vedem adevarul clar iar ei continua cu fatarnicia.

 14. ceea ce face SOV acum cu echipa lui și cu A.T. îmi aduce aminte de un film pe care cred că l-am văzut toți Thank you for smoking, ziarul puterea ar vrea să fie un fel de PR al manipulării, care cine știe ce aberații ar scrie, interesnt este că cei care au scos acest trust nu au știut să își facă bine treaba și așa a ieșit la iveală adevărul felicitări dan

 15. gata, sa scapam de moguli, am fost prea mult timp manipulati, haideti sa punem piciorul in prag si sa schimbam ceva

 16. ptr coana minca numerele se termina la 49. poate alege 6 din 49 ca tot sub 49% da.

 17. Da ne-am saturat de balarii, d minciuni si de praf in ochi. Il sustin total pe Dan pentru curajul a face publica afirmatie cu SOV si puterea

 18. daca ar fi asa usor sa scapam de moguli ce bine ar fi dar nu vezi ca moguli isi cresc pe labnga ei mogulasii pt a duce mostenirea mai departe

 19. Cam atat de naivi da, asa se pare. Noi nu suntem in stare s avedem niste adevaruri evidente noi nu ar trebui sa credem decat ce ne ofera ei prin intermediul mass-mediei care apartine 100% lor

 20. Felicitari dvs si domnului Badea pentru ca demascati oameni de joasa calitate.

 21. Putini oameni au capacitatea de a observa procesul manipularii. Este unul complex si cu multe interese la mijloc.

 22. Degeaba isi flutura domnul Thiess in mod public titulatura de mason. Nu este nimic mai mult decat paravanul lui Vintu.

 23. Se pare ca Vintu avea nevoie de inca un instrument de intoxicare a maselor.

 24. Este pacat ca oamenii sunt creduli si nu se informeaza in detaliu. Asa ajunge jurnalismul sa fie afacerea unor moguli.

 25. De ce le dati atita importanta?Jurnalistii isi practica meseria,iar ceilalti,fac ce face o tara intreaga.

 26. Cum o fi ajuns derbedeul de Thiess mason este un mare mister. Un porc care rima in troaca plina de laturi a lui Vantu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*